Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Basketbal

Basketbalista Jones zostáva v Taliansku, oblečie si dres Aurory Jesi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jones prichádza do ambiciózneho tímu, ktorý by sa po trinástich rokoch opäť rád prebojoval medzi taliansku elitu.

Rím 27. júla (TASR) - Slovenský basketbalový reprezentant Andre Jones zostáva v Taliansku, 28-ročný rozohrávač sa dohodol na zmluve s druholigovým klubom Aurora Jesi.

Jones prichádza do ambiciózneho tímu, ktorý by sa po trinástich rokoch opäť rád prebojoval medzi taliansku elitu. V predchádzajúcej sezóne obsadila Aurora ôsmu pozíciu, v play off stroskotala vo štvrťfinále. "Toto leto bolo pre mňa dobré, tuším som mal najviac ponúk. Jesi vyšla ako najlepšia možnosť z pohľadu peňazí a tiež pozície, teda časti, ktorej som sa najviac obával v aktuálnom bode mojej kariéry. Predchádzajú sezónu to nebolo ono, preto mojím cieľom bude ukázať klubom na najvyššej úrovni, že viem hrať na takomto leveli, podobne ako tomu bolo v Prievidzi a vo VTB lige. Teším sa z môjho rozhodnutia a už sa nemôžem dočkať, keď prídem do Jesi," povedal pre slovakbasket.sk naturalizovaný Slovák, ktorý bude mať vo svojom novom pôsobisku aj naďalej svoje tradičné číslo – 21.

V predchádzajúcej sezóne bol Jones súčasťou talianskej elity, na kontrakte sa dohodol s Fiatom Turín. V nabitej konkurencii to nemal ľahké, ale svoje herné kvality dokázal ukázať v ligových zápasoch a tiež aj v Európskom pohári (Eurocup). V Serii A odohral 25 stretnutí s priemerom 7,2 bodu a 1,6 doskoku na zápas, v Európskom pohári zasiahol do 16 duelov, pričom v priemere zaznamenal 3,3 bodu. S klubom sa mu podarilo získať Taliansky pohár.