Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Basketbal

Kováčik pred zápasom SRBSKO - LITVA: Asi ho sledovať nebudem

Na snímke tréner Slovenska Maroš Kováčik v zápase nadstavbovej F-skupiny majstrovstiev Európy v basketbale žien Slovensko - Chorvátsko v maďarskom meste Győr 22. júna 2015. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenky mohli postúpiť len v prípade výhry Srbska proti Litve.

Győr 22. júna (TASR) – Slovenské basketbalistky po výhre nad Chorvátskom 84:62, zásluhou ktorej sa udržali v hre o postup do štvrťfinále europského šampionátu v Maďarsku a Rumunsku, mali pred sebou päťhodinové čakanie na výsledok záverečného súboja F-skupiny medzi Srbskom a Litvou. Slovenky museli dúfať, že Srbky majúce istotu účasti v najlepšej osmičke duel nevypustia a budú hrať naplno.



Balkánky mohli vo svojom záverečnom vystúpení v F-skupine kalkulovať, pretože v prípade prehry by narazili na Turkyne a vyhli sa tak jednému z favoritov celého turnaja Francúzsku. Barbora Bálintová, s 29 bodmi najlepšia strelkyňa Slovenska proti Chorvátkam, však verila, že vyhrá športový duch. "Bude to dlhé čakanie, ale ja verím, že to bude úspešné a že nepôjdeme zajtra domov. Mám trochu obavy, že to Srbky môžu vypustiť, ale stále verím, že sa nebudú nejako šetriť a nebudú kalkulovať s výsledkom. Kvalitu na to, aby vyhrali, určite majú," povedala slovenská rozohrávačka. Tréner Maroš Kováčik potvrdil, že večerný duel bude náporom na jeho psychiku. "Asi ho sledovať nebudem. V hale teda určite nie, budem na izbe a zrejme si ho pozriem len veľmi zľahka. Neviem, či by som to psychicky uniesol," uviedol.



Kováčik v pozápasovom hodnotení nezabudol pochváliť svoje hráčky, ktoré zvíťazili presvedčivo aj napriek tomu, že tímu chýbala Zuzana Žirková. "Do zápasu sme vstúpili naozaj dobre a koncentrovane, veľmi rýchlo sme išli do vedenia. Ťahala nás najmä dobrá obrana, súper dal za prvých šesť minút iba štyri body z hry, v tom spočíval základ úspechu. Trochu sme sa vytrápili v troch minútach druhého polčasu, no misky váh sme opäť naklonili na svoju stranu. Máme veľmi mladý tím a myslím si, že tento zápas sme zvládli veľmi dobre. Zuzke Žirkovej napravili kosť v nose a tri dni musí mať pokoj, aby nevznikla nejaká krvná zrazenina, resp. vôbec nemôže nosom dýchať. Čo bude ďalej, uvidíme," dodal Kováčik.