Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Kováčik zverejnil nomináciu na februárové zápasy kvalifikácie ME 2019

Na archívnej snímke Peter Kováčik. Foto: TASR/Martin Palkovič

Konečnú 12-člennú nomináciu určí tréner po Slovenskom pohári v Piešťanoch (19. – 21. januára).

Bratislava 16. januára (TASR) - Tréner slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácie Peter Kováčik zverejnil v utorok 16-člennú predbežnú nomináciu na februárové kvalifikačné stretnutia o účasť na majstrovstvá Európy 2019. V nej prišlo k drobným zmenám, po odmlke sa do nej vrátili aj niektoré známe tváre.

"Je ovplyvnená niekoľkými faktormi. Po prvé, dve hráčky z pôvodného kádra sú zranené. Chcel som dodržať slovo, o ktorom som hovoril, že pozvem naozaj tie najlepšie hráčky, ktoré chcú reprezentovať. Všetky v tejto nominácii prejavili záujem. Vyberal som podľa skutočnej výkonnosti a tiež podľa toho, či sú líderkami alebo pravidelne hrávajú aj proti ťažkým súperom. Som rád, že každá hráčka, s ktorou som hovoril, prijala nomináciu," povedal Kováčik pre slovakbasket.sk.

Slovenky sa počas februárového asociačného termínu stretnú najskôr 10. februára o 19.00 h v Podgorici s Čiernou Horou, o štyri dni neskôr nastúpia v Ružomberku o 18.00 h proti Bosne a Hercegovine. "Začneme 5. februára poobedňajším tréningom v Ružomberku, kde sa aj stretávame. Do piatka 9. februára sa tam budeme pripravovať, následne sa presunieme do Podgorice, kde nás čaká v sobotu zápas s Čiernou Horou. V stredu nás potom čaká dôležitý súboj s Bosnou a Hercegovinou," uviedol tréner.

Po dvoch stretnutiach A-skupiny proti Bosne a Hercegovine (67:79) a Islandu (78:62) patrí zverenkyniam trénera Kováčika tretie miesto v skupine. Na európsky šampionát sa kvalifikujú víťazi skupín a šesť tímov z druhých miest.

Konečnú 12-člennú nomináciu určí tréner po Slovenskom pohári v Piešťanoch (19. – 21. januára).

Predbežná nominácia SR:

Barbora Bálintová (GOOD Angels Košice), Mária Felixová (BLK Slavia Praha/ČR), Žofia Hruščáková (Famila Wuber Schio/Tal.), Ivana Jakubcová (Piešťanské Čajky), Natália Jelenčíková (BK ŠKP 08 Banská Bystrica), Nikola Kováčiková (MBK Ružomberok), Rebeka Mikulášiková (Piešťanské Čajky), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Sabína Oroszová (Fila San Martino Di Lupari/Tal.), Marta Páleníková (GOOD Angels Košice), Terézia Páleníková (Piešťanské Čajky), Regína Palušná (Visby Ladies/Švéd.), Veronika Remenárová (KP Brno/ČR), Angelika Slamová (Piešťanské Čajky), Timea Sujová (ŠBK Šamorín), Katarína Tetemondová (Union Saint-Amand Porte du Hainaut/Fr.)

Program SR v kvalifikácii ME 2019:

sobota 10. februára o 19.00 h: Čierna Hora – Slovensko (Podgorica)
streda 14. februára o 18.00 h: Slovensko – Bosna a Hercegovina (Ružomberok
)