Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Basketbal

Líderka basketbalistiek Žirková má zlomený nos

Hráčka Slovenska Zuzana Žirková (uprostred s loptou) a hráčky Ruska Daria Namoková (vľavo) a Irina Osipovová (vľavo) počas zápasu nadstavbovej F-skupiny majstrovstiev Európy v basketbale žien Rusko - Slovensko v maďarskom meste Győr 20. júna 2015. Foto: TASR/František Iván

Jej štart v pondelňajšom dueli proti Chorvátsku je otázny.

Györ 21. júna (TASR) - Slovenská basketbalová reprezentantka Zuzana Žirková ma po sobotňajšom zápase proti Rusku na ME v Györi zlomený nos. Jej štart v pondelňajšom dueli proti Chorvátsku je otázny.

"Zuzka dostala na začiatku zápasu s Ruskom lakťom do nosa. Bolela ju hlava, preto išla v nedeľu na röntgen do Bratislavy, kde jej nos napravili. V pondelok sa opäť pripojí k našej výprave. O tom, či bude môcť hrať proti Chorvátsku, sa zrejme rozhodne až krátko pred zápasom," povedal pre TASR generálny manažér slovenskej reprezentácie Daniel Jendrichovský.

Skúsená Žirková patrí k najväčším oporám slovenského družstva na ME v Maďarsku a Rumunsku, jej neúčasť proti Chorvátkam by bola citeľnou stratou. Ak chcú zverenky trénera Maroša Kováčika postúpiť do štvrťfinále, musia zvíťaziť a potom dúfať, že Srbky vo večernom dueli zdolajú Litvu.