Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Basketbalistky Ružomberka do sezóny s 8 Slovenkami a 5 legionárkami

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Po konci majstrovských, 15-krát zlatých košických anjelok je Ružomberok pasovaný sa veľkého favorita na ligový primát.

Ružomberok 28. augusta (TASR) - Mestský basketbalový klub Ružomberok v utorok poobede oficiálne predstavil hráčsky káder družstva žien pre súťažný ročník 2018/19, v ktorom bude jediný slovenský zástupca v Európskom pohári FIBA. Tréner Juraj Suja má v tíme osem slovenských hráčok a päť legionárok.

Domáci basketbal zastupujú Miroslava Mištinová, Beáta Janoščíková, Radka Stašová, Lucia Kelčíková, Alica Moravčíková, Alexandra Belušová, Zuzana Ivančáková (prišla z Popradu) a Viktória Havranová (z Levíc). Z cudziniek s družstvom trénujú Ukrajinka Oľga Jackovecová, ktorá obliekala ružomberský dresu aj v predchádzajúcej sezóne, americká rozohrávačka Janeesa Desiree Jefferyová a dve pivotky: 27–ročná Litovčanka Eglé Šikšniutéová a 25–ročná Srbka Nevena Markovičová. MBK v piatok čaká ešte na príchod ďalšej americkej basketbalistky Aaryn Deje Ellenbergovej, ktorá bola oporou liptovského kolektívu v závere uplynulého ligového ročníka.

"Prvý krok, alebo nejaký základný kameň novej sezóny, je práca v tej predchádzajúcej. Súčasné družstvo sme mali postavené už koncom mája, čo je niečo nevídané, ale je to výbornou vizitkou vedenia klubu, za čo som veľmi vďačný. Takisto sme mali garantované veci, týkajúce sa rozpočtu, čiže od začiatku sa dalo naplno pracovať. V kádri nám zostalo osem hráčok z minulej sezóny plus Nevena Markovičová, ktorá tu bola už aj vlani, lenže sa zranila, čiže iba päť hráčok je nových. Táto skutočnosť by mala byť základom dôležitej kontinuity. To sa prejavilo už aj v prvých dňoch našej prípravy," povedal Suja.

Po konci majstrovských, 15-krát zlatých košických "anjelok" je Ružomberok pasovaný sa veľkého favorita na ligový primát. "Pri podmienkach, ktoré máme vytvorené a pri družstve, ktoré sa nám podarilo postaviť i so zreteľom na lanskú účasť vo finále, si nemôžeme klásť iný cieľ, ako zabojovať o titul. Ale odmietam, tvrdenie, že sme jediný a najväčší kandidát na titul," podotkol Suja.

Na oficiálnom otvorení ružomberskej podkošovej sezóny primátor mesta Igor Čombor pripomenul, že tento rok si basketbal v centre dolného Liptova pripomína okrúhle 80. narodeniny. "Získali sme štrnásť majstrovských titulov, z toho štyri ešte v rámci Československa, dva razy sa Ružomberok stal najlepším ženským európskym klubom a to v rokoch 1999 a 2000," pripojil Čombor. Manažér Ruže Radoslav Popelka priblížil tiež mládežnícku pyramídu a na záver prezentoval novú výstroj, vrátane elegantných dresov, družstva žien.