Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

VIDEO: Inter je krok od titulu, v 3. finále vyhral nad Komárnom 79:73

Na snímke radosť hráča Interu Radoslava Rančíka po víťazstve 79:73 v 3. finálovom zápase Eurovia SBL medzi BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com-Therm Komárno 13. mája 2017. Foto: TASR - Martin Baumann

Štvrtý finálový duel, v ktorom už môže Inter rozhodnúť o zisku titulu, je na programe v stredu 17. mája o 18.00 h v Komárne.

Bratislava 13. mája (TASR) - V treťom finálovom stretnutí Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy mužov (SBL) zvíťazil BK Inter Bratislava na svojej palubovke nad MBK Rieker Com-Therm Komárno 79:73. V sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali zverenci trénera Olivera Vidina vedenia 3:0 na zápasy. Štvrtý finálový duel, v ktorom už môže Inter rozhodnúť o zisku titulu, je na programe v stredu 17. mája o 18.00 h v Komárne.

Na snímke radosť hráčov BK Inter Bratislava po víťazstve 79:73 v 3. finálovom zápase Eurovia SBL medzi BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com-Therm Komárno 13. mája 2017.
Foto: TASR – Martin Baumann


Inter vykročil do tretieho finálového súboja lepšie, zápas otvoril sériou piatich bodov v rade. Rovnakou mincou však odpovedal aj súper, preto v úvodných minútach zápasu mohli diváci vidieť ofenzívnu prestrelku vo vysokom tempe. Zverenci trénera Olivera Vidina sa mohli opierať o lepšiu úspešnosť streľby, pod košom fungovala efektívna dvojica Nuhanovič a Rančík. Aj preto viedli domáci po prvých desiatich minútach 18:16. V druhej desaťminútovke diktovali väčšinu času tempo hráči Interu, v jednom momente viedli dokonca rozdielom dvanástich bodov. Komárno však zapracovalo na úspešnosti streľby a do polčasu stiahlo na 39:44.

Hostia zacítili po prestávke šancu na obrat, v šiestej minúte tretej štvrtiny dokázal Kuffa vyrovnať na 51:51. O vyrovnanosti duelu svedčil aj fakt, že pred štvrtou preiódou bolo skóre vyrovnané - 56:56. Inter začal rozhodujúcu fázu stretnutia lepšie, od svojho súpera sa opäť mierne bodovo odtrhol. Komárno sa nevedelo vyrovnať s agresívnou obranou súpera a v závere už nedokázalo obrátiť zápas vo svoj prospech.

Tréner BK Inter Bratislava:


Tréner MBK Komárno:


Eurovia SBL - 3. zápas finále:

BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com-therm Komárno 79:73 (44:39)

zostavy a body:

Inter: Rančík 16, Barač a Vlahovič po 15, Nuhanovič 8, Bílik 2 (Walker 12, Radukič 5, Kozlík a Mrviš po 3)

Komárno: Djordjevič 19, Tomič 17, Vido 4, Cobb a Langston po 2 (Kuffa 12, Halada 9, Bojanovský 8)

TH: 15/14 - 11/10, fauly: 22 - 18, trojky: 11 - 7, rozhodovali: Fuska, Kúkelčík, Doušek, 2500 divákov.

štvrtiny: 18:16, 26:23, 12:17, 23:17

/stav série: 3:0/



Hlasy po zápase:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Boli sme od začiatku koncentrovaní, počas zápasu tam boli určité výpadky koncentrácie, hlavne v tretej štvrtine. V istých chvíľach sme nerobili veci v útoku najlepšie, boli tam z našej strany hluché minúty. Tridsaťosem minút sme vyhrávali v zápase, kontrolovali sme to tak, ako máme. Spravili sme ďalší krok k titulu, to je náš hlavný cieľ."

William Walker, hráč Interu: "Bol to ďalší náročný zápas, už tretí za sebou. Vždy však dokážeme nájsť spôsob na víťazstvo. V tejto fáze to je najdôležitejšie. V posledných piatich minútach stretnutia sme ukázali väčšiu vôľu po triumfe. Dobre sme bránili, dávali sme dôležité koše."

Richard Ďuriš, tréner Komárna: "Opäť vyrovnaný duel, opäť sa rozhodlo v závere. Stále nás nedrží v tejto sérii trojková streľba, to bol rozdiel. Inter dal jedenásť pokusov, my sedem. Mali sme opäť dvadsať útočných doskokov. Hráčom sa nedá vyčítať, že by nechceli alebo nebojovali. Ja si myslím, že sú to nejaké skúsenosti, sebadôvera alebo sebavedomie. V koncovke máme smolu, lopty sú už skoro v koši, ale vypadnú. Myslím si, že pre divákov to bol atraktívny a napínavý zápas. Kvôli ľuďom sa to robí. Jeden určite vždy musí vyhrať, jeden prehrať. Nás to nesmierne mrzí, že sa nám to nedarí."

Boris Bojanovský, hráč Komárna: "Taký istý duel ako tie predtým. V celom zápase sme sa držali blízko, ale nezvládli sme malé veci. Inter z toho vyťažil, preto vyhrali o pár bodov. Všetky zápasy mali jednociferný rozdiel. Sme vyrovnaný súper, ale nevieme to dotiahnuť do víťazného konca. Máme ešte jednu možnosť."