Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Basketbal

Basketbal: Prvé finále pre Inter, nad Komárnom zvíťazil 75:70

Na snímke hráč Interu Namanja Barač (v strede) bránený pri streľbe hráčom Komárna Romanom Vidom v 1. zápase finále Eurovia SBL Inter Bratislava - MBK Rieker Com-therm Komárno v Bratislave 6. mája 2017. Foto: TASR/Dano Veselský

Od úvodu pustili domáci basketbalisti súpera k svojej hre, čo viedlo k vysokej streleckej úspešnosti.


Bratislava 6. mája (TASR) - V prvom finálovom súboji Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy mužov (SBL) zvíťazili domáci hráči BK Inter Bratislava nad MBK Rieker COM-therm Komárno 75:70 a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0 na zápasy. Druhé finálové stretnutie je na programe v stredu 10. mája o 18.00 h v Komárne.

Eurovia SBL - 1. zápas finále:
BK Inter Bratislava - MBK Rieker COM-therm Komárno 75:70 (44:47)

zostavy a body:

Inter: Rančík 25, Barač 15, Nuhanovič 11, Vlahovič 4, Bílik 0 (Walker 12, Mrviš 8, Kozlík 0)

Komárno: Tomič 18, Djordjevič 16, Langston 13, Halada 9, Vido 8 (Bojanovský 6, Cobb, Kuffa, Petrovský 0)

TH: 16/10 - 23/18, fauly: 20 - 19, trojky: 7 - 6, rozhodovali: Zubák, Tomašovič, Pipíška, 2000 divákov.
štvrtiny: 18:28, 26:19, 14:9, 17:14
/stav série 1:0/

Od úvodu pustili domáci basketbalisti súpera k svojej hre, čo viedlo k vysokej streleckej úspešnosti. Komárno ťažilo v tejto fáze zápasu z dobrého doskakovania, Inter sa naopak dlhšie strelecky trápil. Hosťujúci rozohrávač Djordjevič ťahal strelecky "obuvníkov", po desiatich minútach napokon viedli 28:18. Druhá štvrtina priniesla úplne odlišný obraz hry, "žlto-čierni" vyrovnali šnúrou 12:2 na 30:30 a stretnutie sa opäť začínalo odznova. Komárno sa dokázalo vrátiť do svojho tempa a prvý polčas vyhrať 47:44.

Po prestávke sa dostala viac k slovu defenzívna činnosť, čo viac vyhovovalo Interu. Tentoraz totiž museli doťahovať manko hráči Komárna. Pred záverečnou štvrtinou viedli domáci rozdielom jedného koša 58:56. Zverenci trénera Olivera Vidina nekompromisne trestali chyby na strane Komárna, v priebehu pár momentov odskočili na rozdiel dvanástich bodov. Hostia pomýšľali na obrat, 87 sekúnd dokonca stiahli na 70:73, ale Rančík svojim úspešným pokusom rozhodol o víťazstve svojho tímu.

Povedali po zápase
Oliver Vidin, tréner Interu:
"Myslím si, že sme ku koncu boli lepším družstvom. Tretia a štvrtá štvrtina napokon rozhodla. Dovolili sme Komárnu len 23 bodov za druhý polčas, čo je dosť dobrá vizitka obrany. Na druhej strane, tragicky sme hrali prvú štvrtinu. Komárno síce prišlo uvoľnené, dali nejaké svoje strely. Potom sme sa však dotiahli a už si neboli takí istí. My sme boli pod tlakom, prvý finálový zápas je vždy taký. Teraz si myslím, že prejde tlak na ich stranu. Uvidíme ako sa s tým vyrovnajú."

Aleksandar Vlahovič, hráč Interu:
"Myslím si, že toto bol skutočný finálový duel. Hala bola zaplnená a zápas bol zaujímavý. Som toho názoru, že zápas sa rozhodol, keď sme sa dostali do dvojciferného vedenia. Musíme zapracovať na našich chybách. Je to 1:0, ale to nič ešte neznamená."

Richard Ďuriš, tréner Komárna: "Výborná prvá štvrtina, tak ako sme si to predstavovali. Boli sme aktívni, hrali sme kolektívne, hlavne v útoku a všetci hráči sa zapájali do hry. V druhom polčase na nás prišiel asi nejaký kŕč alebo tlak z toho, že hráme finále. Ako keby sme sa viacerí báli zobrať zodpovednosť na seba, všetci čakali, čo vymyslí Tomič. Musíme sa z toho poučiť. Myslím si, že ten rozdiel nie je až taký veľký. Séria bude náročná."

Boban Tomič, hráč Komárna: "Začali sme dobre, ale v druhej štvrtine sa súper dostal k svojej hre. Hrali agresívne. V druhom polčase sme im dovolili dostať sa do dvojciferného náskoku, ale opäť sme sa dokázali vrátiť späť do duelu. Chýbala nám však energia na to, aby sme zvíťazili."