Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

Basketbalista Milan Žiak bude hrať od budúcej sezóny za Košice

Slovenský basketbalista Milan Žiak Foto: TASR/Dušan Hein

Dvadsaťsedemročný Žiak začal s basketbalom v rodnom Žiari, odkiaľ odišiel do Nitry.

Košice 4. apríla (TASR) - Kariéra slovenského basketbalového reprezentanta Milana Žiaka bude pokračovať v Košiciach. Elitný rozohrávač oblečie dres "býkov" od budúcej sezóny. Nováčik Eurovia SBL o tom informoval na svojom oficiálnom webe.

Žiak v aktuálnej sezóne pôsobil v Leviciach, ktoré vypadli v štvrťfinále play off práve s Košicami. "Milana považujem za jedného z najlepších slovenských hráčov. O svojich kvalitách nás presvedčil počas vzájomnej play off série, ale aj počas celej sezóny, kedy bol veľkou oporou Levíc. Stretol som sa s ním a opýtal som sa ho, či je pripravený hrať v mojom systéme. Odpoveď bola – nemám s tým problém," povedal na margo novej posily tréner Dražen Brajkovič, ktorý bude na východe Slovenska pôsobiť aj v ďalšom ročníku.

Dvadsaťsedemročný Žiak začal s basketbalom v rodnom Žiari, odkiaľ odišiel do Nitry. Pod Zoborom pôsobil štyri sezóny a v roku 2012 prestúpil do Prievidze. Na Hornej Nitre pobudol jednu sezónu a od roku 2013 hrával za Banskú Bystricu. Tam sa však basketbalový klub rozpadol a Žiak prestúpil do Levíc. V drese Patriotov odohral v aktuálnej sezóne 36 duelov, s priemerom 16,7 bodu na zápas bol druhým najlepším strelcom základnej časti.

Košice sa ako nováčik prebojovali medzi štyri najlepšie tímy súťaže, po sobote prehrávajú v semifinálovej sérii s BC Prievidza 1:2 na zápasy. Štvrtý zápas je na programe v stredu na východe Slovenska.