Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Basketbalistky Good Angels Košice vyhrali zápas proti Ružomberčankám

Na snímke hráčky Košíc v 1. finálovom zápase play off extraligy žien v basketbale medzi Good Angels Košice - MBK Ružomberok 4. apríla 2018 v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Druhý zápas série hranej na tri víťazstvá je na programe v nedeľu 8. apríla v Ružomberku.

Košice 4. apríla (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice zvíťazili v prvom finálovom zápase play off slovenskej extraligy nad MBK Ružomberok 82:58. O svojom triumfe rozhodli už v prvom polčase, ktorý vyhrali rozdielom 21 bodov. Druhý zápas série hranej na tri víťazstvá je na programe v nedeľu 8. apríla v Ružomberku.



Good Angels Košice - MBK Ružomberok 82:58 (48:27)

zostava a body Good Angels:
Jurčenková 18, Morrisová 13, Páleníková 8, Petersová 8, Žirková 6 (Stehlíková 12, Šarauskaitéová 9, Bálintová 6, Deptová 0), zostava a body MBK: Ellenbergová 16, Walkerová 12, Campbellová 10, Janoščíková 7, Kováčiková 3 (Mištinová 8, Bozokiová 0, Jackovecová 0, Stašová 0).

Rozhodovali: Kúkelčík, Šarišský, Kovalčík, TH: 15/9 - 11/8
trojky: 5:2,
štvrtiny: 20:15, 28:12, 21:18, 13:13

/stav série 1:0/

Košičanky si už v prvom polčase vypracovali výrazný náskok, ale najmä v prvej štvrtine im Ružomberčanky statočne vzdorovali. Domáci favorit zápasu však v druhej desaťminútovke výrazne odskočil súperovi a do prestávky išiel s pohodlným náskokom 20-tich bodov. Ten si udržiaval aj v ďalšom priebehu a Košičanky viacerými efektnými akciami bavili divákov. Napokon bez väčších komplikácií získali prvé finálové víťazstvo.

hlasy:



Peter Jankovič, tréner Good Angels: "Odviedli sme veľmi dobrú robotu a dobrú obranu. Vytvárali sme si výhodné pozície, ktoré sme dokázali premieňať. V útoku sme hrali veľmi rozumne a z toho pramenilo naše víťazstvo."

Barbora Bálintová, rozohrávačka Good Angels: "Neočakávala som až takýto výrazný rozdiel. Verili sme si, že zápas vyhráme a myslím si, že sme ho vyhrali zaslúžene. Boli sme lepším tímom počas celého stretnutia a verím, že takto budeme pokračovať aj v ďalších dvoch zápasoch."

Juraj Suja, tréner MBK Ružomberok: "S výkonom, ktorý sme dnes podali, sme boli bez šance na úspech. Absolútne sme neplnili náš herný plán a bez toho to nejde. Doma máme šancu uspieť, ale musíme sa zlepšiť vo viacerých herných činnostiach."

Nikola Kováčiková, rozohrávačka MBK Ružomberok: "Už v prvej štvrtine sme dobiehali náskok Košičaniek. Ich náskok stále rástol a my sme ich nevedeli chytiť ani v druhej štvrtine. V obrane nám to vôbec nešlo, tam sme zlyhávali na celej čiare."