Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Clarková sa stala jednotkou draftu WNBA, vybrala si ju Indiana

Basketbalistka Caitlin Clarková (vľavo) na drafte WNBA v pondelok 15. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdvaročná rozohrávačka dosiaľ pôsobila v univerzitnom tíme Iowa Hawkeyes a je považovaná za jednu z najlepších univerzitných hráčok histórie.

New York 16. apríla (TASR) - Americká basketbalistka Caitlin Clarková sa stala jednotkou tohtoročného draftu zámorskej WNBA. Z prvého miesta si ju vybral klub Indiana Fever.

Dvadsaťdvaročná rozohrávačka dosiaľ pôsobila v univerzitnom tíme Iowa Hawkeyes a je považovaná za jednu z najlepších univerzitných hráčok histórie. V marci tohto roka prekonala 54-ročný rekord Petea Maravicha a stala sa najlepšou strelkyňou univerzitnej súťaže NCAA spomedzi mužov i žien. Zámorské médiá o nej hovoria ako o generačnom talente, ktorý spopularizoval ženský basketbal a jej vplyv na hru prirovnávajú k Stephenovi Currymu. Očakáva sa, že veľký dosah bude mať aj na WNBA, ktorá štartuje 15. mája.

Indiana sa do play off naposledy prebojovala v roku 2016 a vo vlaňajšej sezóne mala druhú najnižšiu návštevnosť v profilige s priemerom 4066 fanúšikov na zápas. Ešte pred draftom začali Fever predávať obmedzené množstvo vstupeniek na jednotlivé duely a lístky na stretnutia s Connecticutom a Los Angeles sa vypredali v priebehu niekoľkých hodín. WNBA už naplánovala vysielanie 36 zo 40 zápasov Indiany v národnej televízii.

Samotná Clarková priznala, že pred draftom bola nervózna. "O tomto momente som snívala od druhého ročníka. Stálo ma to veľa tvrdej práce, veľa vzostupov a pádov. Vždy som však v seba verila. Pred draftom som povedala mame, že si to zaslúžim a preto som na to taká hrdá," citovala Američanku agentúra AFP.