Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

EP FIBA: Ružomberok začne v Krasnojarsku, Suja: Pokúsime sa uspieť

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lenka Krošláková

Slovenský majster vstúpil do nového súťažného ročníka s radikálne obmeneným kádrom. Z minulosezónneho majstrovského tímu chýba až sedem hráčok.

Ružomberok 9. októbra (TASR) - Basketbalistky MBK Ružomberok vstúpia do nového ročníka Európskeho pohára FIBA v stredu 16. októbra duelom na palubovke ruského Jeniseju Krasnojarsk. Ich ďalšími súpermi v základnej D-skupine budú turecký Hatay Büyüksehir Belediye Antakya a BC Cmoki Minsk z Bieloruska.

Slovenský majster vstúpil do nového súťažného ročníka s radikálne obmeneným kádrom. Z minulosezónneho majstrovského tímu chýba až sedem hráčok – Janeesa Jefferyová, Aaryn Ellenbergová, Alexandra Belušová, Zuzana Ivančáková Eglé Šikšniuté, Beáta Janoščíková a Nevena Markovičová. Na druhej strane sú v kolónke príchody štyri mená – členky slovenského národného tímu Nikola Dudášová, Michaela Feketeová-Raková, srbská reprezentantka do 20 rokov Teodora Turudičová a americká pivotka Sherise Williamsová.

"Družstvo sme výrazne omladili a tým dostalo aj iný charakter. Nechcem hovoriť, že horší, no ešte pociťujem potrebu ho doplniť na jednej pozícii. V predchádzajúcej sezóne sme mali veľké individuality, tiež silnú základnú päťku. Lenže druhý sled bol dosť za ňou. Teraz zase ďalšie hráčky majú viac kvality. Aj vzhľadom na skladbu družstva chceme dôraz klásť na dobrý doskok a kvalitnú obranu," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii tréner MBK Ružomberok Juraj Suja.

Slovenský majster dostal mimoriadne náročnú skupinu. "Krasnojarsk, ktorý je tradičný účastník FIBA Cupu, končí v kvalitnej ruskej lige okolo štvrtej priečky. Hatay sa stal pred dvomi rokmi tureckým vicemajstrom, dokázal to asi v najlepšej súťaži v Európe. Minsk je roky suverén v Bielorusku. Na začiatku prípravy sme sa borili s rôznymi problémami, kvárili nás aj zranenia. Uplynulé týždne a dni však potvrdzujú, že sme na správnej ceste," pokračoval Suja. Na dresu najbližšieho pohárového súpera, za ktorým sa liptovský kolektív vydá v pondelok, kouč MBK uviedol: "Čaká nás veľmi dlhá cesta na Sibír, tá môže poznačiť výkony dievčat, no pokúsime sa nájsť nejaké slabšie miesta Jeniseja a uspieť. Bude to však veľmi ťažké."