Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

Nowitzki zorganizuje charitatívny zápas na počesť M. Schumachera

Na snímke nemecký basketbalista Dirk Nowitzki. Foto: TASR/AP

Duel s názvom "Šampióni pre charitu" sa uskutoční 3. júla v Mainzi za účasti Schumacherovho syna Micka, jeho bývalého rivala Miku Häkkinena a tiež futbalistu Miroslava Kloseho.

Berlín 5. mája (TASR) - Nemecký basketbalista Dirk Nowitzki zorganizuje aj tento rok exhibičný futbalový zápas na počesť svojho krajana a bývalého jazdca F1 Michaela Schumachera.

Duel s názvom "Šampióni pre charitu" sa uskutoční 3. júla v Mainzi za účasti Schumacherovho syna Micka, jeho bývalého rivala Miku Häkkinena a tiež futbalistu Miroslava Kloseho. Výťažok z akcie pôjde na osobnú charitatívnu organizáciu Schumacherovej rodiny - "Keep Fighting Iniative". "Je prirodzené, že budem súčasťou tejto akcie a teším sa na zápas," povedal osemnásťročný Mick Schumacher.

"Som šťastný, že sa tejto akcie zúčastní opäť aj Mick," povedal Nowitzki, ktorý organizoval zápas aj vlani. Inšpiroval ho k tomu samotný Michael Schumacher. "Jeho charitatívne zápasy sú legendárne a vždy bola pre mňa veľká česť a radosť zúčastniť sa na nich," dodal.

Sedemnásobný majster sveta je mimo dohľadu verejnosti od vážnej nehody, ktorú mal v decembri 2013 počas lyžovačky vo Francúzsku. Pri páde utrpel život ohrozujúce zranenia hlavy a udržiavali ho v umelom spánku. Prebral sa až v júni 2014, od septembra toho roka sa zotavuje v súkromí svojho domu na brehu ženevského jazera. Informovala agentúra DPA.