Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

Good Angels Košice zdolali Dinamo Moskva 79:58 a postúpili do finále

Na snímke hráčky Good Angels Košice. Foto: TASR – František Iván

Súperkami košických basketbalistiek budú hráčky TTT Riga, ktoré v druhom semifinále zdolali Basket 90 Gdyňa 75:68.

Košice 1. apríla (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice zvíťazili v semifinále finálového turnaja Východoeurópskej ligy nad Dinamom Miskva 79:58 a postúpili do finále. Košičanky hrali proti jednému z favoritov záverečného turnaja koncentrovane po celý zápas a do súboja o celkové víťazstvo v EEWBL postúpili po presvedčivom výsledku. Vo finálovom zápase v nedeľu od 15.00, nastúpia proti tímu TTT Riga, ktorý v druhom semifinále zdolal Basket 90 Gdyňa 75:68.

Košičanky sa poučili zo štvrťfinále a od úvodných minút predvádzali koncentrovaný výkon. Moskovský klub patril k favoritom turnaja, no Košičanky vo vzájomnom zápase diktovali tempo. Už v prvom polčase si vypracovali presvedčivý 19-bodový náskok a v sústredenom výkone pokračovali aj naďalej. Ruský tím nedokázal nájsť recept na sebavedomo hrajúce Košičanky, v ktorých drese dostali príležitosť napokon všetky hráčky.

Finálový turnaj EEWBL, semifinále:

Good Angels Košice - Dinamo Moskva 79:58 (48:29)

Zostava a body Good Angels: Oblaková 13, Žirková 13, Jurčenková 8, Baughová 7, Kupčíková 2 (Bálintová 9, Baburová 8, Janoščíková 8, Stehlíková 7, Bilíková 2, Majorošová 2, Blanárová 0)



Ďalšie výsledky 2. hracieho dňa:

Semifinále:

TTT Riga - Basket 90 Gdyňa 75:68


O umiestnenie na 7.- 8. mieste:

Horizont Minsk - Istanbul University 95:39

Kibirkštis Vilnius - AZS UMCS Lublin 64:53




Program záverečného 3. hracieho dňa, nedeľa 2. apríla:

o 5. miesto:

10.30, Horizont Minsk - Kibirkštis Vilnius

o 3. miesto:

12.45, Dinamo Moskva - Basket 90 Gdyňa

finále:

15.00, Good Angels - TTT Riga



Hlasy:

Peter Jankovič, tréner Good Angels: "Po včerajšom zápase sme dnes vstúpili do zápasu úplne inak. Dievčatá sme pripravili na to, že proti silnému súperovi bude nevyhnutné hrať poctivý basketbal. Hrali sme veľmi koncentrovane a v prvom polčase sme dominovali. V druhom sme ešte navýšili svoj náskok a myslím si, že sme na finále aj ušetrili nejaké sily. Teší nás, že priestor dostali aj mladé dievčatá."

Anna Jurčenková, pivotka Good Angels: "Poučili sme sa zo včerajška a od začiatku sme išli naplno. Je pravda, že súperky mali menej času na regeneráciu, no nám sa dnes hralo omnoho lepšie. Triumf v EEWBL je stále ďaleko, no už sa tešíme na nedeľné finále."