Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Basketbal

Jankovič po výhre Litvy nad Ruskom: Sú na to dva uhly pohľadu

Na snímke sprava asistenti trénera Peter Jankovič, Martin Pospíšil a hlavný tréner Maroš Kováčik. Foto: TASR/František Iván

Tento výsledok velí Slovenkám zvíťaziť nad Ruskom, čo bude mimoriadne náročná úloha.

Győr 19. júna (TASR) – O najväčšie prekvapenie nadstavbovej F-skupiny sa vo štvrtok postarali basketbalistky Litvy, ktoré po veľkom obrate zdolali favorizované Rusky a v tabuľke sa bodovo dotiahli na slovenský tím. Tento výsledok velí Slovenkám zvíťaziť nad Ruskom, čo bude mimoriadne náročná úloha.

"Samozrejme, je to veľké prekvapenie a nikto to nečakal. Litva si však po predvedenom výkone zaslúžila zvíťaziť, na druhej strane ruský tím nepredviedol nejakú slávu. Sú na to dva uhly pohľadu, tým, že Litva vyhrala, tak nás dobehla v tabuľke, na druhej strane, ak sa nám podarí zvíťaziť nad Ruskom, tak obidve družstvá dostaneme za seba,"

Zápas s Litvou slovenskému triu trénerov ukázal, kde má ruský tím silné stránky, na ktoré si ich zverenky budú musieť dať pozor a kde naopak rezervy. "Asi na obrannej polovici, majú zvláštny štýl defenzívy, netlačia na loptu a v podstate riskujú s tým, že púšťajú hráčky do koša, keďže tam majú dve vysoké hráčky cez 195 centimetrov a všetko zbierajú zvrchu. V útoku je to o individualitách, ktoré majú a v tom sú dobré," analyzoval herný prejav najbližšieho súpera Jankovič.

Ruský tím nechal až príliš veľa priestoru litovským zakončujúcim hráčkam, ktoré vyhrali poslednú štvrtinu v pomere 31:13. "Cestou zo zápasu som vravel, že ak budú proti nám takto brániť a Kristi Toliverová bude mať svoj deň, tak im nastrieľa sedemnásť trojok, pretože v defenzíve to bolo zlé. Netreba však zabúdať, že so Srbskom dokázali vyhrať s prehľadom o dvadsať bodov. Uvidíme, čo na nás vytiahnu, vieme, že ešte hrajú zónu, takže sa musíme pripraviť, či už do zóny alebo osobky," dodal pre TASR Jankovič.