Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Nadácia SOV prispela na liečbu zranenému Mrvišovi

Na snímke vľavo Tomáš Mrviš Foto: TASR - Michal Svítok

Krídelník BK Inter Bratislava utrpel v zápase najvyššej slovenskej súťaže vážne zranenie, v dôsledku ktorého prišiel o obličku.

Bratislava 23. februára (TASR) - Nadácia Slovenského olympijského výboru (SOV) prispela finančne sumou tisíc eur na čiastočnú úhradu nákladov spojených s liečbou zranenému basketbalistovi Tomášovi Mrvišovi. Krídelník BK Inter Bratislava utrpel v zápase najvyššej slovenskej súťaže vážne zranenie, v dôsledku ktorého prišiel o obličku.

Incident sa odohral koncom januára v zápase medzi Interom a MBK Komárno. Mrviš podstúpil operáciu a prišiel o jednu obličku. Na túto situáciu zareagovala aj Nadácia SOV, ktorá okamžite schválila finančný príspevok na čiastočnú úhradu liečebných nákladov vo výške tisíc eur.

"Žiaľ, šport nám okrem pekných športových zážitkov prináša častokrát aj nešťastné momenty v podobe zranení či vážnych športových úrazov. Osobne si želám, aby takýchto situácií bolo čo najmenej a Tomášovi želám skoré uzdravenie. Nadácia SOV zareagovala v tomto prípade veľmi flexibilne a rýchlo. Jednohlasne sme odsúhlasili podporu nášmu ligovému hráčovi Tomášovi Mrvišovi, ktorá, verím, aspoň čiastočne pomôže v rámci jeho rehabilitácie," uviedol Anton Siekel, predseda Správnej rady Nadácie SOV.

"Vážim si pomoc, ktorú mi poskytla Nadácia SOV. Aktuálne sa sústredím na rekonvalescenciu, nakoľko sa chcem čím skôr vrátiť opäť k basketbalu," ocenil podporu Mrviš.