Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Basketbal

NBA: Pivota Aldridgea čaká séria vážnych vyšetrení

LaMarcus Aldridge z tímu San Antonio Spurs. Foto: TASR/AP

Aldridge zo San Antonio Spurs trpí ochorením s názvom Wolffov-Parkinsonov-Whiteov syndróm. Ide o abnormálnu elektrickú dráhu v srdci, ktorá spôsobuje rýchly srdcový tep.

New York 12. marca (TASR) - Klubu basketbalovej NBA San Antonio Spurs hrozí, že dohrá sezónu bez jednej zo svojich opôr LaMarcusa Aldridgea. Elitný pivot má poruchu srdcového rytmu, ktoré sa u neho prejavila už na začiatku jeho kariéry v profilige.

Aldridge trpí ochorením s názvom Wolffov-Parkinsonov-Whiteov syndróm. Ide o abnormálnu elektrickú dráhu v srdci, ktorá spôsobuje rýchly srdcový tep. Päťnásobný účastník exhibičných Zápasov hviezd počas štvrtkového súboja proti Oklahome City informoval tímových lekárov, že sa necíti dobre. "Čaká ho séria vyšetrení. Zatiaľ neviem, aké vážne to s ním je. Existuje aj možnosť, že v aktuálnej sezóne si už nezahrá," referoval kouč Texasanov Gregg Popovich.

Aldridge má v aktuálnej sezóne priemery 17,3 bodu a 7,4 doskoku na zápas. Spurs patrí v tabuľke Západnej konferencie druhé miesto, na vedúce Golden State strácajú jedinú výhru.