Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

NBA: Boston delí jedna výhra od postupu medzi štyri najlepšie tímy

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Šiesty zápas sa hrá v hlavnom meste USA v noci na sobotu, prípadný siedmy v noci na utorok v Bostone.

New York 11. mája (TASR) - Basketbalistov Bostonu delí už len jedna výhra od postupu medzi štyri najlepšie tímy NBA. Celtics triumfovali v piatom súboji semifinále play off Východnej konferencie nad Washington Wizards 123:101 a v sérii vedú 3:2 na zápasy. Lídrom víťazom v noci na štvrtok bol 29-bodový Avery Bradley.

Aj v piatom súboji série platilo heslo "môj dom-môj hrad". Celtics zabudli na dva nevydarené zápasy v hlavnom meste a doma opäť dominovali. V priebehu zápasu viedli aj o 26 bodov, súperovi nastrieľali 16 trojok. Bradley si s 29 bodmi vytvoril osobné maximum v play off, kvalitne mu sekundovala dvojica Al Horford, Isaiah Thomas. Horford mal 19 bodov, sedem doskokov, šesť asistencií, Thomas zaznamenal 18 bodov a spoluhráčom rozdal aj deväť asistencií. "Nebolo to len o mne. Sme tím a tak musíme hrať. Len takým spôsobom môžme postúpiť ďalej," vravel Bradley. Ten využil fakt, že obrana súpera sa sústredila najmä na najväčšiu hviezdu Celtics Thomasa. "Mal som trochu viac priestoru ako obvykle. Ale aj v tom je naša sila, vieme dať body viacerí. Séria je vyrovnaná, bude to ešte boj," dodal Bradley.

Wizards nevyhrali v Bostone play off zápas už 35 rokov. V noci na štvrtok začali dobre, dali prvé štyri body, ale domáci kontrovali sériou 16:0 a náskok si s prehľadom udržali až do záveru. Lídrom hostí bol ako tradične John Wall, autor 21 bodov. Podľa neho rozhodla fyzická hra súpera. "Hrali viac do tela ako my. Zatiaľ to platí počas celej série - kto hrá viac fyzicky, ten vyhráva zápasy," tvrdil Wall. Podobného názoru bol aj tréner Wizards Scott Brooks. "Súper dominoval vo fyzickej hre, v ktorej sme na neho nestačili. V domácich zápasoch to bola naša silná stránka, musíme sa k tomu vrátiť," vyhlásil Brooks.

Šiesty zápas sa hrá v hlavnom meste USA v noci na sobotu, prípadný siedmy v noci na utorok v Bostone.

NBA - play off

5. zápas semifinále Východnej konferencie

BOSTON CELTICS - WASHINGTON WIZARDS 123:101 (33:21, 34:30, 26:25, 30:25)
Najviac bodov: Bradley 29, Horford 19, Thomas a Crowder po 18 - Wall 21, Beal 16, Porter a Oubre po 13, 18.624 divákov.

/stav série: 3:2/