Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

NBA: J.R. Smith na odchode z Clevelandu

Útočník Goldenu State Wawrriors Draymond Green (23) strieľa na kôš, za ním J.R. Smith z Clevelandu Cavaliers. Foto: TASR/AP

Smith požiadal o výmenu už začiatkom aktuálnej sezóny. Dôvodom bola údajne nespokojnosť s jeho úlohou a smerovanie tímu po odchode LeBrona Jamesa.

Cleveland 20. november (TASR) - Basketbalista J.R. Smith už nebude obliekať dres klubu zámorskej NBA Cleveland Cavaliers. Jeho budúce pôsobisko je momentálne v štádiu riešenia.

Smith požiadal o výmenu už začiatkom aktuálnej sezóny. Dôvodom bola údajne nespokojnosť s jeho úlohou a smerovanie tímu po odchode LeBrona Jamesa. Pre Cavs, ktorým momentálne vo Východnej konferencii patrí posledná priečka s bilanciou 2 víťazstvá a 13 prehier, je odchod 33-ročného Američana ďalšou ranou v aktuálnej sezóne. V októbri dostal výpoveď úspešný tréner Tyronn Lue a tímu tiež dlhodobo chýba zranený Kevin Love, ktorý laboruje po operácii ľavej nohy.

Smith prišiel do Clevelandu v roku 2015 z tímu New York Knicks. Napriek nestálej forme zohral Smith dôležitú úlohu pri zisku titulu v roku 2016. Informovala agentúra AP.