Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

NBA: San Antonio a Toronto sa prebojovali do konferenčného semifinále

Obranca Ray Allen z Miami Heat v súboji s Chrisom Andersenom z San Antonio Spurs. Foto: TASR/AP

V ďalšom kole sa stretnú s obhajcom trofeje Clevelandom Cavaliers.

New York 28. apríla (TASR) - Basketbalisti San Antonia Spurs a Toronta Raptors postúpili do 2. kola play off NBA. Spurs zvíťazili v noci na piatok v šiestom súboji štvrťfinále Západnej konferencie na palubovke Memphisu Grizzlies 103:96 a celú sériu vyhrali 4:2 na zápasy. V konferenčnom semifinále narazia na Houston Rockets.

Súboj bratov Gasolovcov vyšiel víťazne pre staršieho Paua, síce vyšiel proti Memphisu strelecky naprázdno a pripísal si iba štyri doskoky, ale mohol sláviť postup. Marc bol s 18 bodmi druhým najlepším strelcom Grizzlies, jeho tím ale sériu predĺžiť nedokázal. Druhý tím po základnej časti zvládol vyrovnaný zápas najmä vďaka výkonu dvojice Kawhi Leonard - Tony Parker, obaja sa dokopy postarali o viac než polovicu bodov tímu (56). Americký krídelník mal na konte 29 bodov, francúzsky rozohrávač zaznamenal 27 bodov pri takmer 80-percentnej úspešnosti streľby z poľa.

Rovnakým pomerom triumfovalo v sérii 1. kola Toronto, Raptors v šiestom dueli štvrťfinále Východnej konferencie vyhrali na palubovke Milwaukee Bucks 92:89. V ďalšom kole sa stretnú s obhajcom trofeje Clevelandom Cavaliers.

Toronto viedlo v priebehu stretnutia už o 25 bodov, ešte po troch štvrtinách malo k dobru 13 bodov, lenže tri minúty pred koncom sa podarilo domácim priebeh otočiť a išli dokonca znovu do vedenia. Do trháku ich ale Raptors nepustili. Vyrovnanú koncovku rozhodol trojkou minútu a pol pred koncom Cory Joseph, výsledok potom definitívne spečatil DeMar DeRozan. Toronto tak mohlo sláviť postup. "Trochu sme stratili hlavu. Potom sme našťastie opäť dokázali nájsť spôsob, ako zápas nestratiť a vybojovať víťazstvo. A to je to, čo veľké tímy vedia," povedal pre zámorské médiá tréner kanadského klubu Dwane Casey, ktorý so svojím tímom ukončil sériu piatich prehier za sebou v play off v zápasoch číslo šesť. "Zostali sme pokojní. Nikto nemohol čakať, že by to súper vzdal," dodal najlepší strelec hostí DeRozan, ktorý pomohol k postupu 32 bodmi. Na strane Milwaukee sa 34 bodmi prezentoval Giannis Antetokounmpo.

1. kolo play off NBA /na štyri víťazstvá/

šiesty zápas štvrťfinále Východnej konferencie

MILWAUKEE BUCKS - TORONTO RAPTORS 89:92 (24:28, 14:23, 23:23, 28:18)
Najviac bodov: Antetokounmpo 34, Middleton 19, Dellavedova 12 - DeRozan 32, Lowry 13, 18.717 divákov.
/konečný stav série: 2:4, Toronto postúpilo do konferenčného semifinále/

šiesty zápas štvrťfinále Západnej konferencie

MEMPHIS GRIZZLIES - SAN ANTONIO SPURS 96:103 (22:24, 28:21, 24:30, 22:28)
Najviac bodov: Conley 26, M. Gasol 18, Randolph 13 (11 doskokov) - Leonard 29, Parker 27, Aldridge 17 (12 doskokov), 18.119 divákov.
/konečný stav série: 2:4, San Antonio postúpilo do konferenčného semifinále/