Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Trump spochybnil IQ L. Jamesa: Nie je jednoduché urobiť ho chytrým

LeBron James, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Na Jamesovu stranu, ktorý je známy svojím kritickým postojom voči súčasnému americkému prezidentovi, sa hneď postavili viacerí športovci a politici.

Bridgewater 5. augusta (TASR) - Prezident USA Donald Trump spochybnil inteligenčnú úroveň basketbalistu LeBrona Jamesa. Najvyšší predstaviteľ Spojených štátov amerických reagoval prostredníctvom sociálnej siete na sobotňajší televízny rozhovor trojnásobného víťaza zámorskej NBA. Jeho hlavnou témou bolo otvorenie verejnej školy pre mentálne hendikepované deti v jeho rodnom meste Akron v štáte Ohio.

"S LeBronom Jamesom práve robil rozhovor najhlúpejší muž v televízii Don Lemon. Urobil z neho chytrého, čo vôbec nie je jednoduché," uviedol Trump.


Na Jamesovu stranu, ktorý je známy svojím kritickým postojom voči súčasnému americkému prezidentovi, sa hneď postavili viacerí športovci a politici. "Podporujem LeBrona Jamesa, pretože robí skvelú prácu pre svoju komunitu," uviedol hovorca legendárneho Michaela Jordana.

"Nemali by sme LeBrona kritizovať. Oslavujme ho za jeho charitatívnu činnosť a snahu pomôcť deťom," povedal podľa agentúry AP guvernér štátu Ohio Josh Kasich.