Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

NBA: Warriors vyradili Utah a postúpili do konferenčného finále

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V konferenčnom finále ich čaká úspešnejší z dvojice San Antonio - Houston (zatiaľ 2:2 na zápasy).

Salt Lake City 9. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State Warriors postúpili medzi najlepšie štyri tímy NBA. V štvrtom súboji semifinále Západnej konferencie triumfovali na palubovke Utahu Jazz presvedčivo 121:95 a sériu 2. kola play off vyhrali hladko 4:0 na zápasy. V konferenčnom finále ich čaká úspešnejší z dvojice San Antonio - Houston (zatiaľ 2:2 na zápasy).

Warriors rovnako ako Cleveland vo Východnej konferencii kráčajú cez play off bez jedinej prehry. Utah im aj napriek odhodlaniu nerobil väčšie problémy, všetky štyri zápasy vyhrali Kalifornčania o viac ako 10 bodov. V noci na utorok ťažili z výborného úvodu, keď prvú štvrtinu vyhrali suverénne 39:17. Výrazný náskok si potom s prehľadom udržali až do konca a mohli sa tešiť z rýchleho ukončenia série.

"Máme veľa talentu. Nikdy nevieme, kto bude mať 'horúcu ruku' a dá veľa bodov. Snažíme sa posúvať loptu, hľadať voľných spoluhráčov a potom sa dejú dobré veci," vravel po zápase Stephen Curry, ktorý bol s 30 bodmi lídrom víťazov. Elitný rozohrávač prezradil, že on i spoluhráči sa tešia na krátky oddych. "Bude chvíľu trvať, kým sa dozvieme meno nášho ďalšieho súpera. Tešíme sa na krátky oddych, využijeme to na regeneráciu a dobytie energie," dodal Curry. Toho vo štvrtom zápase kvalitne doplnili ďalší členovia tzv. "Veľkej štvorky" - Klay Thompson dal 21 bodov, Kevin Durant pridal 18 a Draymond Green za 17 bodov, 11 asistencií a 10 doskokov dosiahol tretí triple-double v play off kariére.

"Džezmeni" zo Salt Lake City robili čo mohli, ale na kvalitnejšieho súpera nemali. Z vyradenia boli smutní, ale celkovo hodnotili sezónu ako úspešnú. Do play off sa prebojovali po štvorročnej pauze. Ich líder Gordon Hayward sa prepracoval medzi ofenzívnu elitu súťaže, jeho francúzsky spoluhráč Rudy Gobert zase medzi top obrancov. "V 2. kole play off sme boli naposledy pred siedmimi rokmi a to hovorí za všetko. Hráči v základnej časti i v play off predviedli svoje maximum. Vo vyraďovačke sme nestačili na lepšieho súpera a za to sa vôbec nemusíme hanbiť," povedal pre zámorské médiá tréner Utahu Quin Snyder.

2. kolo play off NBA



štvrtý zápas semifinále Západnej konferencie

UTAH JAZZ - GOLDEN STATE WARRIORS 95:121 (17:39, 35:21, 27:33, 16:28)
Najviac bodov: Hayward 25, Mack 18, Exum 15 - Curry 30, Thompson 21, Durant 18, Green 17 (11 asistencií, 10 doskokov). 19.911 divákov.
/konečný stav série: 0:4, postúpil Golden State/