Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Posledným účastníkom Final Eight Slovenského pohára je Lučenec

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Lučenec si vybojoval postup cez Sláviu TU Košice a hneď vo štvrťfinále Final Eight Budiš Slovenského pohára vyzve domáci klub BC Prievidza.

Bratislava 24. januára (TASR) - Osemčlenný menoslov účastníkov finálového turnaja Slovenského pohára v basketbale mužov uzavrel prvoligový tím MBK Lučenec, ktorý tak doplnil už dlhšie známu sedmičku mužstiev z najvyššej súťaže Eurovia SBL. Podujatie sa uskutoční od 5. do 7. februára v Prievidzi.

Lučenec si vybojoval postup cez Sláviu TU Košice a hneď vo štvrťfinále Final Eight Budiš Slovenského pohára vyzve domáci klub BC Prievidza. Obhajca prvenstva BK Inter Bratislava sa stretne s ďalším tímom z hlavného mesta VŠEMvs Karlovka, úradujúci ligový majster MBK Rieker COM-Therm Komárno sa o semifinále pobije s Iskrou Svit a ligový nováčik KB Košice si to rozdá s levickými Patriotmi.

Všetky štyri zápasy sú na programe v prvý deň turnaja, v sobotu prídu na rad dve semifinálové stretnutia a nový držiteľ titulu bude známy v nedeľu 7. februára. Okrem cennej trofeje čaká na víťaza aj finančná odmena.

"Mottom tohtoročného Final Eight je pohár, aký tu ešte nebol," prezradil v tlačovej správe manažér domáceho klubu Martin Boško. "Doteraz nedosahoval Slovenský pohár u niektorých klubov a fanúšikov vážnosť, ktorú si zaslúži. To chceme zmeniť. Okrem toho, že tento rok čaká na víťaza Budiš Slovenského pohára finančná odmena, naším cieľom je, aby sme aj po organizačnej a marketingovej stránke ukázali, že Prievidza je basketbalové mesto a že to bolo správne rozhodnutie dať Final Eight práve sem."

Záujemcovia si môžu kúpiť vstupenky na Final Eight prostredníctvom siete predpredaj.sk. Cena jednodňového lístka je štyri, trojdňová permanentka na celý turnaj stojí desať eur.


Program finálového turnaja SP 2016:

piatok 5. februára - štvrťfinále:

Q1 BK Inter Bratislava – VŠEMvs Karlovka Bratislava (11.00 h)

Q2 MBK Rieker COM-Therm Komárno – Iskra Svit (13.30)

Q3 KB Košice – BK Levickí Patrioti (16.00)

Q4 BC Prievidza – MBK Lučenec (18.30)



sobota 6. februára - semifinále:

S1 víťaz Q1 – víťaz Q2 (15.00)

S2 víťaz Q3 – víťaz Q4 (18.00)



nedeľa 7. februára:

víťaz S1 – víťaz S2 (18.00)