Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Španiel Rudy Fernandez po sezóne ukončí kariéru

Španielsky basketbalista Jaime Fernandez dvíha nad hlavu trofej po zisku titulu majstrov Európy po finálovom zápase Španielsko - Francúzsko na ME v basketbale mužov v Berlíne v nedeľu 18. septembra 2022. Foto: TASR/AP

So Španielskom získal dva tituly majstrov sveta a štyri zlaté medaily na ME. V zbierke má aj dve olympijské strieborné medaily.

Madrid 4. apríla (TASR) - Španielsky basketbalista Rudy Fernandez po sezóne ukončí aktívnu kariéru. Rekordér v počte štartov za národný tím sa chce rozlúčiť s vysokými košmi na OH 2024 v Paríži.

"Je ťažké vysloviť slovo rozlúčka, ale dostal som sa do veku, keď už začínam myslieť aj na iné veci. Predovšetkým na moju rodinu," uviedol pre španielske médiá Rudy Fernandez, ktorý vo štvrtok oslávil 39. narodeniny.

So Španielskom získal dva tituly majstrov sveta a štyri zlaté medaily na ME. V zbierke má aj dve olympijské strieborné medaily. S Realom Madrid trikrát triumfoval v Eurolige. Spoločne s bratmi Paulom a Marcom Gasolovcami a Rickym Rubiom patril k zlatej generácii španielskeho basketbalu.