Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Bratislava

Aktivační pracovníci v Rači odpracovali minulý rok 440 hodín

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Mestská časť chce spolupracovať s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny aj tento rok.

Bratislava 12. januára (TASR) - K zlepšeniu čistoty a kvality životného prostredia v Rači prispeli aj aktivační pracovníci. Od júla do konca roka 2014 odpracovali dohromady 440 hodín. TASR o tom informovala hovorkyňa starostu Rače Eva Miklánková.

"Vykonávali práce ako čistenie verejných priestranstiev, zelene, zber odpadkov a odstraňovanie menších nelegálnych skládok," povedal Pavol Ridilla z Oddelenia životného prostredia Miestneho úradu v Rači. Aktivační pracovníci podľa jeho slov natierali zábradlia i udržiavali poriadok na detských ihriskách.

Mestská časť chce spolupracovať s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v tomto smere aj tento rok. "Budeme sa snažiť vytvárať správne pracovné návyky občanov v hmotnej núdzi," podotkla Miklánková.

Rača sa do programu aktivačných prác zapojila v júli 2014. Uplatnila si tak novelu zákona o pomoci v hmotnej núdzi a zákona o službách zamestnanosti. Podľa nej dostane dávku od štátu vo výške 61,60 eura len ten občan v hmotnej núdzi, ktorý odpracuje 32 hodín mesačne v rámci menších obecných služieb alebo dobrovoľníckych činností.