Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Kandidáta na primátora J. Mrvu podporujú aj Nova, OKS a Zmena zdola

Ján Mrva, archívna snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Pridávajú sa tak k opozičným hnutiam a stranám OĽaNO, SaS, Sme rodina a KDH, ktoré Mrvu v boji o kreslo primátora hlavného mesta už podporujú.

Bratislava 12. septembra (TASR) – Kandidátovi väčšiny opozície na primátora Bratislavy a súčasnému starostovi mestskej časti Vajnory Jánovi Mrvovi vyjadrili v stredu podporu aj hnutie Nova, Zmena zdola a Občianska konzervatívna strana (OKS). Pridávajú sa tak k opozičným hnutiam a stranám OĽaNO, SaS, Sme rodina a KDH, ktoré Mrvu v boji o kreslo primátora hlavného mesta už podporujú. Strany a hnutia to oznámili na stredajšej tlačovej konferencii.

Táto koalícia zároveň vytvorila kandidátku 45 ľudí, ktorí sa budú uchádzať o hlasy voličov ako kandidáti do bratislavského mestského zastupiteľstva. Mrva vyhlásil, že je pre neho zaväzujúce nesklamať dôveru siedmich politických subjektov a hlavne obyvateľov Bratislavy. "Ja som 12 rokov starostom Vajnôr, vybrali si ma v koalícii preto, lebo poznajú výsledky mojej práce. Mojou veľkou výhodou ako kandidáta na primátora je, že sa demokratickej opozícii podarilo zostaviť kandidátku. Ak sa zo 45 aspoň 30 kandidátom na poslancov podarí dostať do mestského zastupiteľstva, vytvoríme väčšinu a jeden tím, ktorý toto mesto obráti k lepšiemu," uviedol.

Záujem o kreslo bratislavského primátora verejne vyjadrilo do utorňajšej (11.9.) polnoci, dokedy sa podávali kandidačné listiny pre novembrové komunálne voľby, osem kandidátov. Okrem Mrvu je to aj súčasný primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal, ktorý kandiduje ako nezávislý. Nezávislými kandidátmi sú aj bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, autor a organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík a súčasná viceprimátorka hlavného mesta Iveta Plšeková. Kandidovať na bratislavského primátora bude aj architekt a hudobník Matúš Vallo, ktorý má podporu mimoparlamentných subjektov Spolu – občianska demokracia a Progresívne Slovensko, advokát Jaroslav Brada, kandidát iniciatívy .TERAZ v spolupráci so Stranou moderného Slovenska či predseda mimoparlamentnej strany NAJ Viktor Béreš.