Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

BRATISLAVA: Linka č. 130 mení trasu

Na snímke nová zastávka linky č. 130, ktorá je umiestnená v zadnej časti parkoviska obchodného centra v blízkosti ZOO. Foto: TASR - Erik Máder

Od pondelka (7.12.) bude autobus zachádzať až k hypermarketu v blízkosti ZOO.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Autobusová linka č. 130, ktorá spája bratislavský Lamač s areálom Patrónky, mení a predlžuje svoju trasu. Od pondelka (7.12.) bude autobus zachádzať až k hypermarketu v blízkosti ZOO.

Po zastávke Mokrohájska už nebude odbočovať k Vojenskej nemocnici, ale bude pokračovať na zastávku Patrónka a odtiaľ až k uvedenej obchodnej prevádzke.

"Som rád, že sme v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava (DPB) dali linke 130 po skončení Vojenskej nemocnice nový zmysel," zhodnotil lamačský mestský poslanec a člen mestskej dopravnej komisie Radoslav Olekšák.

Linku č. 130 využívajú prevažne seniori, aby sa tak dostali k zdravotným zariadeniam, ale aj k obchodným centrám. Po novom si budú môcť vybrať teda aj z dvoch miest na nákupy, keďže autobus zastavuje i pri obchodnom centre na hraniciach Lamača.

Autobus bude jazdiť v hodinových intervaloch, z Lamača štartuje vždy o pol medzi 6.00 h a 16.00 h, opačným smerom bude z novej zastávky vychádzať desať minút po celej, prvýkrát po 7.00 h a posledný raz po 15.00 h.