Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Bratislava

Priestory Nového Mesta pomáhalo upratovať 16 ľudí bez domova

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Projekt, zameraný na čistenie a upratovanie verejných priestorov v lokalitách Nového Mesta, realizuje mestská časť spolu s občianskym združením Vagus.

Bratislava 9. augusta (TASR) - Počas prvého týždňa projektu pracovnej terapie pre ľudí bez domova sa v bratislavskom Novom Meste zapojilo do prác 16 dobrovoľníkov - klientov denného centra Domec na Mýtnej ulici v Bratislave. Projekt, zameraný na čistenie a upratovanie verejných priestorov v lokalitách Nového Mesta, realizuje mestská časť spolu s občianskym združením Vagus.

"Ľudia bez domova upratovali plochy na Račianskej ulici, v podchode na Trnavskom mýte, v okolí Istropolisu i na uliciach Pionierska, Šancova či Ursínyho. Poupratovali aj areál základnej školy Za kasárňou," informoval TASR komunikačný manažér novomestského miestneho úradu Ján Borčin.

Cieľom tohto projektu je vrátiť ľuďom bez domova schopnosť zapojiť sa do pracovného procesu a obnoviť si pracovné návyky. Zároveň si môžu aj zarobiť peniaze.

Borčin pripomenul, že prostriedky na financovanie projektu sa mestskej časti podarilo získať z externých zdrojov, finančne túto aktivitu podporil investor projektu Pri mýte. Projekt pokračuje až do konca novembra, pričom čistenie sa uskutoční trikrát týždenne.