Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Mladý Bratislavčan sa priamo na policajnej stanici snažil zbaviť drogy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V prípade dokázania viny mu hrozí trojročné až desaťročné väzenie.

Bratislava 9. februára (TASR) - Až desaťročné väzenie hrozí 18-ročnému Martinovi T. z Bratislavy, u ktorého policajti našli v sobotu (7.2.) popoludní takmer 20 g marihuany. V súčasnosti už obvineného muža stíhajú na slobode.

Mladík najskôr pri kontrole na Linzbothovej ulici v Bratislave vydal dobrovoľne policajtom jeden kus neznámej zelenej sušenej rastliny. "Po eskorte na policajné oddelenie sa muž pokúsil zbaviť 23 kusov priehľadných igelitových vrecúšok s obsahom neznámej zelenej sušenej rastliny," ozrejmila okolnosti prípadu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Tatiana Kurucová. "Po expertíznom preskúmaní sa ukázalo, že ide o približne 20 g sušeného konope, z ktoré by bolo možné vyrobiť najmenej 30 jednorazových dávok drogy," dodala Kurucová.

Policajný vyšetrovateľ mladého muža obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie. V prípade dokázania viny mu hrozí troj- až desaťročné väzenie.