Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Bratislava

Športové kluby v Karlovej Vsi si rozdelia dotáciu 35.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Finančným príspevkom sa podporí takmer tisícka detí zo 14 športových klubov.

Bratislava 15. júla (TASR) - Športové kluby v bratislavskej Karlovej Vsi dostanú finančnú výpomoc. Mestská časť prostredníctvom Karloveského športového klubu rozdelí medzi miestne športové združenia 35.000 eur. Peniaze môžu použiť na prípravu športovcov, chod klubu či na prázdninové aktivity. TASR o tom informovala Zuzana Čavajdová z Miestneho úradu v Karlovej Vsi.

Finančným príspevkom sa podporí takmer tisícka detí zo 14 športových klubov. "Myslíme si, že takáto podpora má svoj význam, lebo športové kluby v Karlovej Vsi dlhé roky žiadnu priamu finančnú pomoc od samosprávy nedostali," povedal vicestarosta mestskej časti Branislav Záhradník.

Karloveský športový klub rozdeľuje peniaze podľa niekoľkých kritérií. O výške finančného príspevku rozhoduje najmä počet registrovaných športovcov do 18 rokov v športovom klube či počet trénerov. Najviac peňazí tak dostanú veľké športové kluby s väčším počtom športovcov. "V budúcnosti by sme chceli v tomto trende pokračovať a pri rozdeľovaní financií budeme prihliadať aj na výsledky klubov. Najdôležitejšie pre nás je, aby naše deti v čo najväčšom počte športovali a aby kluby mali vytvorené priaznivé podmienky," uviedol vedúci Karloveského športového klubu Juraj Kadnár.

V tejto bratislavskej mestskej časti pôsobí viacero športových klubov, od futbalistov, basketbalistov, pingpongistov až po vodákov, cyklistov či akvabely. Peniaze od Karloveského športového klubu môžu športové kluby vyčerpať do konca tohto roka, na ich vyúčtovanie budú mať čas do konca júna 2017.