Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislava

V bratislavskej Petržalke chce o post starostu zabojovať 10 kandidátov

Na archívnej snímke v pozadí je sídlisko Petržalka. Foto: TASR/Oliver Paul

Mená oficiálnych kandidátov zverejnia po ich zaregistrovaní miestnou volebnou komisiou.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Na starostu bratislavskej Petržalky podali kandidatúru desiati kandidáti, o mandát v 35-člennom miestnom zastupiteľstve prejavilo podaním kandidačnej listiny záujem 139 uchádzačov. Pre TASR to potvrdila Silvia Vnenková z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu.

Mená oficiálnych kandidátov zverejnia po ich zaregistrovaní miestnou volebnou komisiou.

Záujem kandidovať potvrdil už miestny a mestský poslanec Ján Hrčka, aktivistka a niekdajšia dopravná inžinierka hlavného mesta Tatiana Kratochvílová, súčasný vicestarosta Ján Bučan a petržalská miestna poslankyňa a zároveň bratislavská viceprimátorka Ľudmila Farkašovská. Kandidovať chce aj miestna a mestská poslankyňa a zároveň podpredsedníčka Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Elena Pätoprstá, mestský i krajský poslanec Marian Greksa a aj miestny a mestský poslanec Oliver Kríž. Zabojovať chce tiež Tomáš Szmrecsányi, novinár na voľnej nohe a občiansky aktivista, ako aj ďalší občiansky aktivista Miroslav Dragun. Súčasný starosta Vladimír Bajan svoj post už obhajovať nebude.

Komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 10. novembra. V utorok 11. septembra vypršal termín pre podanie kandidačných listín.