Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

VIDEO: Ulicami Bratislavy začala premávať Vianočná električka

Dopravný podnik Bratislava pripravil pre deti už tradičnú jazdu Vianočnou električkou po Bratislave. V bohato vyzdobenej historickej električke nechýbal pre deti Mikuláš a ďalšie prekvapenia. V Bratislave 7. decembra 2015. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Obyvatelia a návštevníci Bratislavy ju môžu využívať zdarma. Električka jazdí širším centrom hlavného mesta.

Bratislava 7. decembra (TASR) – Ulicami hlavného mesta od dnešného dňa premáva Vianočná električka. Obyvatelia a návštevníci Bratislavy ju môžu využívať zdarma. Električka jazdí širším centrom hlavného mesta. Pre TASR to povedal Generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislava, a.s., Milan Urban.




„Týmto projektom sme sa rozhodli prispieť k vytvoreniu adventnej atmosféry,“ uviedol Urban. Cestujúci majú k dispozícii tú istú električku ako minulý rok, vyzdobili ju viac ako troma tisícmi svetielok. Ulicami hlavného mesta bude električka premávať od dnešného dňa až do 23. decembra. „Bude chodiť takým vnútorným mestským okruhom, to znamená, že z Hlavnej stanice zíde na Obchodnú ulicu, prejde cez tunel a cez Jesenského sa vráti na Námestie SNP a potom späť na Hlavnú stanicu,“ vysvetlil generálny riaditeľ.



Počas niektorých dní dostali možnosť prezentovať svoje aktivity v električke dobročinné organizácie. „Pôjde asi o päť partnerských organizácií, s ktorými budeme túto činnosť prevádzkovať a ony sa budú snažiť predstaviť svoje poslanie,“ doplnil Urban.

Vianočná električka rozsvieti ulice Bratislavy tento rok už po piaty raz.