Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Ružinovský komunitný jarmok predstaví lokalitu cez občanov či umelcov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Andrej Galica

Milovníci dobrého jedla si prídu na svoje v Street Food Parku. Predstavia sa tiež miestni predajcovia, ktorí ponúknu domáce šperky, háčkované hračky či eko domáce výrobky.

Bratislava 6. apríla (TASR) – Predstaviť lokalitu danej štvrti cez obyvateľov, umelcov a predajcov je cieľom Ružinovského komunitného jarmoku v Bratislave. Jeho prvý ročník plánuje mestská časť na 16. mája na Dulovom námestí.

"Byť hrdý na Ružinov pre mňa znamená byť hrdý na ľudí, s ktorými tu žijem a na miesto, kde žijem. Dobré miesto pre život vybudujeme len tak, že spolu budeme tráviť čas a ukážeme, v čom sme dobrí. Stráviť príjemný deň medzi susedmi, ktorí robia pekné a zaujímavé veci, ducha komunity rozhodne podporuje," hovorí starosta Ružinova Martin Chren.

Milovníci dobrého jedla si prídu na svoje v Street Food Parku, kde nájdu pokrmy od lokálnych predajcov, ale aj domáce zákusky, pečivo či víno. Predstavia sa tiež miestni predajcovia, ktorí ponúknu domáce šperky, háčkované hračky či eko domáce výrobky. Pre najmenších návštevníkov bude pripravené tanečné vystúpenie či diskotéka. Chýbať nebude ani hudobný program.

"Ružinovský komunitný jarmok bude v štandarde zero waste, teda život bez odpadu. Pripravené budú recyklačné stanice a kompostovateľný riad," ubezpečujú organizátori. Zakázané bude tiež používanie plastových riadov, pohárov a príborov. Všetko sa bude triediť a kompostovať.

Podujatie organizuje mestská časť v spolupráci s miestnou organizáciou Cultus Ružinov.