Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V nedeľu bude MHD v Bratislave jazdiť častejšie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Od 15. do 22. h tiež mimoriadne pribudnú električky na linke 7 v úseku ŽST Vinohrady - Námestie SNP. Od nedele začne tiež premávať linka 131 z Hlavnej stanice k internátom v Slávičom údolí.

Bratislava 4. januára (TASR) - V nedeľu 6. januára budú posilnené spoje MHD zo železničných staníc. Dopravný podnik Bratislava totiž podľa hovorkyne Adriany Volfovej v súvislosti s koncom prázdnin očakáva vyšší počet cestujúcich. V utorok 8. januára a v sobotu 12. januára večer nebudú jazdiť električky po Mostovej a Jesenského ulici.

Na Troch kráľov dopravný podnik na linke 2 vypraví kapacitnejšie električky. Od 15. do 22. h tiež mimoriadne pribudnú električky na linke 7 v úseku ŽST Vinohrady - Námestie SNP. Od nedele začne tiež opäť premávať linka 131 z Hlavnej stanice k vysokoškolským internátom v Slávičom údolí.

V utorok nebudú električky jazdiť po Mostovej a Jesenského ulici od 14. h až do ukončenia dennej premávky. Dôvodom je odovzdávanie štátnych vyznamenaní v Redute. Podobná situácia sa v súvislosti s Plesom v Opere zopakuje v sobotu 12. januára. Preprava električiek bude v úseku vylúčená od 18. do 20.30 h.

Linky číslo 4 a 6 budú počas výluk do Dúbravky jazdiť cez Kapucínsku ulicu, na svoju trasu sa napoja od zastávky Kráľovské údolie. Cez Kapucínsku bude jazdiť aj linka číslo 8, ktorá sa na pôvodnú trasu napojí od zastávky Šafárikovo námestie. Linky 29 a 70 budú na Vajanského námestí jazdiť ako linka N33. Obslúžia tak aj zastávku Nám. Ľ. Štúra, ktorá je premiestnená pred križovatku s Kúpeľnou ulicou.