Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Bratislavčania môžu v sobotu spoznať zákutia Kapitulskej a okolia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Do 18.00 h sa tu totiž koná podujatie Jarné Kapitulské dvory, ktoré chce poukázať na krásu, históriu a potenciál tejto časti hlavného mesta.

Bratislava 12. mája (TASR) – Obyvatelia i návštevníci Bratislavy môžu v sobotu spoznať zákutia Kapitulskej ulice, jednej z najstarších v mestskej časti Staré Mesto. Do 18.00 h sa tu totiž koná podujatie Jarné Kapitulské dvory, ktoré chce poukázať na krásu, históriu a potenciál tejto časti hlavného mesta. Ľudia môžu zároveň navštíviť mestské hradby či neďalekú Židovskú ulicu.

"Veríme, že sa Kapitulská ulica, toto naše jedinečné a cenné historické architektonické jadro mesta Bratislavy, stane aspoň v tento deň našou "zlatou uličkou" a otvoreným "stánkom" pre všetkých záujemcov," píšu organizátori podujatia z občianskeho združenia Oživenie Kapitulskej ulice.

V rámci tejto akcie sú sprístupnené priestory Baxovej veže, Albrechtovho domu, hornej časti Prepoštskej ulice, bude umožnený vstup ku hradbám, k Vtáčej veži a prepojenie na Židovskú ulicu. V otvorených dvoroch na Kapitulskej ulici môžu v sobotu návštevníci vidieť históriu spojenú s kultúrnymi zážitkami. Nechýba ani prezentácia umeleckej tvorby.

V priestore mestských hradieb je postavená malá ukážka vojenského tábora a nebudú chýbať ukážky historického šermu a bojových umení. Na Židovskej ulici bude prezentovaný nový komunitný formát "Susedia z podhradia" a prebiehať má aj diskusia obyvateľov a podnikateľov z tejto štvrte. Zaujímavosťou na tejto ulici bude v sobotu aj pouličné strihanie, čítanie na schodoch či hodina tanca.