Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Bratislava

Dnes napoludnie sa v Bratislave začali Vianočné trhy Pod pyramídou

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Rozhlas a televízia Slovenska pokračuje v úspešnej tradícii vianočných trhov, ktoré minulý rok v Záhrade Pod pyramídou navštívilo takmer 20.000 ľudí.

Bratislava 1. decembra (TASR) – Dnes na pravé poludnie sa začali Vianočné trhy Pod pyramídou 2015. Potrvajú do 18. decembra a budú otvorené denne vrátane víkendov. Pre návštevníkov je pripravený 18-dňový vianočný festival plný hudby, zábavy, kvalitného jedla a jedinečnej vianočnej atmosféry, v ponuke je aj predaj originálnych darčekov a hand-made výrobkov.

Rozhlas a televízia Slovenska pokračuje v úspešnej tradícii vianočných trhov, ktoré minulý rok v Záhrade Pod pyramídou navštívilo takmer 20.000 ľudí. Na tohtoročných Vianočných trhoch Pod pyramídou pribudol ďalší vyhrievaný veľkokapacitný stan, ktorý bude slúžiť ako oddychová zóna. K dispozícii je deväť stánkov s ponukou jedál.

Vianočné trhy budú počínajúc dnešným dňom otvorené denne od 12.00 do 22.00 hodiny, koncerty budú prebiehať od 18.00 do 22.00. Výber interpretov reflektuje hudobné formáty všetkých rádií RTVS a oproti minulému roku bude žánrovo pestrejší. Návštevníci sa môžu tešiť až na 70 živých koncertov, takmer každý deň sa predstavia štyri kapely so 45-minútovým programom. V zozname interpretov figurujú Sima Martausová & Band, Chiki Liki Tu-a, Fragile, Puding Pani Elvisovej, Para, Čokovoko, Saténové ruky, Modré hory, Walter Schnitzelsson, Banda, Rusín Čendeš Orchestra, Nocadeň, Miro Jaroš, In Vivo, Maca a kapela roka, Vlasta Mudríková, Zuzana Homolová, Janais, predstaví sa aj Komorný zbor Bratislavského konzervatória a ďalší interpreti.

Špeciálny deň bude patriť digitálnym rádiám RTVS (Litera, Junior, Klasika), ich dramaturgia pripravila mikulášsky program určený najmenším návštevníkom. Deti sa tiež môžu tešiť na inscenovanú detskú klauniádu Bartók a drevený princ. Každý pracovný deň o 12.30 h sa v stane budú premietať záznamy prenosov z koncertov Slovensko 2015 Advent, ktoré bude RTVS vysielať na Dvojke.

„Podarilo sa nám spojiť to, čo je zmyslom tejto inštitúcie, teda mimoriadne zaujímavý program, bude tu 70 koncertov pre široké spektrum poslucháčov, alternatívna hudba, folklór, vážna hudba aj súčasný mainstream, teda popová hudba. Aj výber predajcov v jednotlivých stánkoch je koncipovaný tak, aby bol pestrý a ponúkal niečo iné, ako ponúkajú vianočné trhy v centre mesta,“ povedal pre TASR riaditeľ Sekcie rozhlasových programových služieb RTVS Vincent Štofaník.

Podľa jeho slov vybudovanie celého areálu na záhradnej terase rozhlasovej pyramídy trvalo desať dní, podrobný program si návštevníci a poslucháči nájdu na webovej stránke RTVS aj facebookových stránkach jednotlivých programových služieb.