Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Električky na Zlaté piesky cez víkend nahradia autobusmi

Foto: TERAZ.TV

Od železničnej stanice cestujúcich vezmú autobusy náhradnej dopravy X4.

Bratislava 28. novembra (TASR) – Električkou na Zlaté piesky sa Bratislavčania cez víkend (29. a 30. novembra) nedostanú. Dopravný podnik Bratislava (DPB) totiž chystá práce na koľajovej trati na Vajnorskej radiále. Od železničnej stanice v Novom Meste cestujúcich na Zlaté piesky odvezú autobusy.

"Električky linky číslo 4 budú premávať po skrátenej trase v úseku Dúbravka – ŽST Nové Mesto," upozorňuje DPB. Práce by mali trvať v sobotu približne od 13.00 h do 23.00 h a v nedeľu zase medzi 10.00 h do 20.00 h.

Od železničnej stanice cestujúcich vezmú autobusy náhradnej dopravy X4. V smere na Zlaté piesky autobus obslúži zastávky ŽST Nové Mesto (zo zastávky autobusov linky číslo 58), Odborárska, Magnetová, Vozovňa Jurajov dvor, Jurajov dvor (Bojnická ulica), Stará Vajnorská, ZIPP, Shopping Palace (Stará Vajnorská ulica) a Zlaté piesky. V opačnom smere zase obslúži zastávky Zlaté piesky (zo zastávky autobusov linky číslo 57 a 65), Shopping Palace (Stará Vajnorská ulica), PPA Controll (Vajnorská ulica), Jurajov dvor, Magnetová, Odborárska, ŽST Nové Mesto.

Medzi zastávkami Jurajov dvor na Vajnorskej ulici a Zlaté piesky električkovú dopravu vylúčia aj v pondelok 1. decembra, a to približne od 18.00 h do prejazdu prvého ranného vozidla ďalší deň. "Električky linky číslo 4 budú premávať po skrátenej trase v úseku Dúbravka – Vozovňa Jurajov dvor," informuje DPB. Z vozovne zase cestujúcich vezmú na Zlaté piesky autobusy X4.