Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Začína sa medzinárodný hudobný festival Bratislavská komorná gitara

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Festival Bratislavská komorná gitara sa koná každý rok a je zameraný na predstavenie gitary v rôznych zoskupeniach, často i netradičných.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Medzinárodný hudobný festival Bratislavská komorná gitara (Bratislava Chamber Guitar) sa uskutoční v dňoch 1.-30. apríla. Otvárací koncert bude dnes o 19.00 h v Zičiho paláci v Bratislave. Predstaví sa ruská flautistka Jekaterina Maťušenková a gitarista Alexej Belousov z Izraela.

Festival Bratislavská komorná gitara sa koná každý rok a je zameraný na predstavenie gitary v rôznych zoskupeniach, často i netradičných. Umeleckou riaditeľkou festivalu je medzinárodne uznávaná slovenská umelkyňa Miriam Rodriguez Brüllová.

Ďalší koncert festivalu sa uskutoční v piatok 10. apríla o 19.00 h takisto v Zičiho paláci. Účinkovať budú umelci z Maďarska - huslista Sándor Jávorkai a violončelista Adám Jávorkai. Spolu s nimi vystúpi slovenská gitaristka a umelecká riaditeľka festivalu Miriam Rodriguez Brüllová.

Nasledovať budú koncerty - 18. apríla v Bratislave s umelcami z Latinskej Ameriky, 26. apríla v Trenčíne, kde vystúpia hostia z Talianska a Slovenska.

Festival uzavrie 30. apríla koncert v Zičiho paláci za účasti hudobníkov z Českej republiky spolu s gitaristkou Miriam Rodriguez Brüllovou.

TASR informoval Ján Juráš z občianskeho združenia Ars ante portas.