Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

FOTO a VIDEO: Vinice v bratislavskej Rači opäť v plameňoch

Požiar v bratislavských viniciach sa blíži k obytným domom medzi Krasňanmi a mestskou časťou Rača Foto: Čitateľka Eliška

Na mieste zasahujú hasiči.

Bratislava 24. augusta (Teraz.sk/TASR) - Vinice v mestskej časti hlavného mesta opäť horia. Portál Teraz.sk o tom informovala čitateľka. Prvý požiar hasiči lokalizovali za Horskou ulicou a druhý pri Peknej ceste, skoro na tom istom mieste ako pred mesiacom.

"Všimla som si to po príchode z práce, videla som, že sa šíri dym. Požiar sa už blíži k domom," uviedla čitateľka. Na mieste zasahujú hasiči aj policajti. "Na oboch miestach je dokopy asi 20 hasičov so šiestimi kusmi techniky. Situáciu nám komplikuje silný vietor," uviedli pre TASR z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Podľa čitateľky sa hasičom oheň podarilo uhasiť, dym už takmer nie je vidieť. Požiar podľa hasičov neohrozuje ľudí v okolitých bytovkách ani sa masívne nerozširuje ďalej.

Takmer uhasené račianske vinice po požiari, ktorý vypukol dnes popoludní v Bratislave. Na snímke napravo od obytných domov vinice, ktoré horeli minulý mesiac
Foto: Čitateľka Eliška

Prečítajte si o požiari z minulého mesiaca: Požiar vo vinici v Bratislave pravdepodobne spôsobili úmyselne


RACIANSKE VINOHRADY OPLAT V PLAMENOCH 1 by terazmedia

RACIANSKE VINOHRADY OPLAT V PLAMENOCH 2 by terazmedia