Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

S rekonštrukčnými prácami na Redute sa začne ešte tento mesiac

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Reduta bude v druhej polovici 2016 slúžiť ako hlavný konferenčný priestor pre podujatia na vysokej úrovni a tlačové centrum pre domáce a zahraničné médiá.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Ministerstvo kultúry už podpísalo zmluvu na renováciu zvyšnej časti budovy Reduty. V decembri 2011 sa síce ukončila jej rekonštrukcia, avšak bez priestorov kasína. Reduta, ktorá je sídlom Slovenskej filharmónie, sa bude využívať ako hlavný rokovací priestor počas predsedníctva SR v Európskej únii v druhej polovici 2016. Z tohto dôvodu sa rozhodlo aj o rekonštrukcii kasína.

Stavebné práce sa začnú už tento mesiac. Ako TASR informoval hovorca ministerstva kultúry (MK) Jozef Bednár, odovzdanie staveniska je naplánované na 8. apríla. Renováciu bude mať opäť na starosti firma ViOn zo Zlatých Moraviec, ktorá zrealizovala aj predchádzajúcu rekonštrukciu.

Celkový rozpočet vrátane interiéru je 3,54 milióna eur, pričom na obnovu interiéru pripravuje MK súťaž. Priestory bude naďalej využívať Slovenská filharmónia, ktorej chod nijako neovplyvnia začínajúce stavebné práce na časti kasína. Na projekt rekonštrukcie išlo tento rok z rozpočtu predsedníctva 60.000 eur.

Reduta bude v druhej polovici 2016 slúžiť ako hlavný konferenčný priestor pre podujatia na vysokej úrovni a tlačové centrum pre domáce a zahraničné médiá. V reprezentatívnych priestoroch Bratislavského hradu bude spoločensko-kultúrna časť ministerských zasadnutí. Väčšina predsedníckych podujatí na pracovnej a expertnej úrovni, ako aj podujatí parlamentnej dimenzie sa bude konať v konferenčných priestoroch historickej budovy NR SR na Župnom námestí, v hoteli Bôrik a v Kongresovej sále ministerstva zahraničných vecí.