Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Bratislava

Muži lúpili v novinovom stánku, polícia ich na mieste zadržala

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/AP

Novinový stánok na Dudvážskej ulici v Bratislave sa stal cieľom dvoch lupičov, 30-ročného Jána a 36-ročného Petra z Bratislavy, ktorí spôsobili škodu za 170 eur. Oboch páchateľov už obvinili.

Bratislava 14. januára (TASR) - Novinový stánok na Dudvážskej ulici v Bratislave sa stal cieľom dvoch lupičov, 30-ročného Jána a 36-ročného Petra z Bratislavy, ktorí spôsobili škodu za 170 eur. Oboch páchateľov už obvinili.

"Podľa doterajších informácií obvinení dňa 13. januára v čase krátko pred 07.45 h na Dudvážskej ulici po vzájomnej dohode rozbili hornú časť sklenenej výplne výkladu jedného z novinových stánkov. Z vnútorných priestorov následne odcudzili viacero balíkov cukríkov, niekoľko detských hier, ako aj časopis,"
priblížil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Privolaní policajti oboch zadržali priamo na mieste.

Po preverení policajti zistili, že obaja muži sa skutku dopustili napriek tomu, že za posledných 24 mesiacov boli za obdobný skutok odsúdení. "Počas bezpečnostnej prehliadky zároveň 36-ročný Peter vydal zatavenú striekačku s obsahom neznámej kryštalickej látky, ktorá bude zaslaná na expertízne skúmanie, nakoľko vzniklo podozrenie, že ide o drogu," dodal Szeiff.

V prípade preukázania viny hrozí páchateľom odňatie slobody na šesť mesiacov až tri roky.