Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Na výstavbu priechodu v bratislavskom Lamači má mesto 26.000 eur

priechod, ilustračné foto Foto: BSK

Nebezpečenstvo pre chodcov by mal eliminovať osvetlený priechod, s ostrovčekom v strede cesty medzi jazdnými pruhmi.

Bratislava 11. apríla (TASR) – Vyše dvojročná snaha Lamača o výstavbu bezpečného priechodu pre chodcov na Hodonínskej ulici sa priblížila k realite. V rámci tohtoročného rozpočtu hlavného mesta, ktorý bratislavskí poslanci schválili vo štvrtok (9.4.), je na tento účel vyčlenených 26.000 eur.

Výstavbu priechodu žiadal zahrnúť do rozpočtu v rámci pozmeňovacieho návrhu lamačský mestský poslanec Radoslav Olekšák. V rozprave k rozpočtu pripomenul, že mestská časť žiada mesto o ňu už vyše dva roky. "Ide o miesto s frekventovanou premávkou, preto najmä pre starších a menej mobilných ľudí predstavuje v súčasnosti priechod cez túto ulicu k blízkemu supermarketu značné riziko," vysvetlil.

Nebezpečenstvo pre chodcov by mal eliminovať osvetlený priechod, s ostrovčekom v strede cesty medzi jazdnými pruhmi. Magistrát má na výstavbu priechodu všetky potrebné povolenia. Kedy sa začne stavať, však podľa hovorkyne Bratislavy Ivany Skokanovej ešte nemožno určiť. "Najskôr musí prebehnúť súťaž na dodávateľa prác," pripomenula s tým, že doterajšia situácia bez schváleného rozpočtu nedovoľovala magistrátu v tomto smere vyvíjať aktivity.