Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Petržalčania sa môžu opäť zbaviť starého domáceho elektroodpadu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V deň odvozu je potrebné do 8.00 h elektroodpad vyložiť do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu.

Bratislava 26. apríla (TASR) – Obyvatelia bratislavskej Petržalky sa opäť môžu zbaviť starých a nepotrebných domácich elektrospotrebičov. Mestská časť pre nich v spolupráci so Združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu Envidom pripravila na sobotu 19. mája ich bezplatný zber. Podmienkou ale je, aby sa záujemcovia prihlásili na miestnom úrade, a to do stredy 16. mája. Informuje o tom samospráva na svojej webovej stránke.

Urobiť tak môžu osobne počas stránkových dní, teda v pondelok od 8.00 do 17.00 h, v stredu do 16.30 h a v piatok do 12.00 h, alebo telefonicky či elektronicky, a to podľa lokalít. Lokalitu Lúky má na starosti Ľubica Boršová, lokalitu Háje Tatiana Stanová a lokality Dvory a Stará Petržalka Lenka Špodová. Prihlásiť sa dá taktiež online na webovej stránke www.zberelektroodpadu.sk. V žiadosti treba uviesť meno a priezvisko záujemcu, adresu a telefonický kontakt, ale zároveň aj počet a druh odnášaných elektrospotrebičov.

V deň odvozu je potrebné do 8.00 h elektroodpad vyložiť do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu. Zároveň je potrebné umožniť vstup do týchto priestorov. Znamená to, že elektroodpad by nemali obyvatelia nechávať v bytoch, pivniciach či na povalách.

Mestská časť taktiež upozorňuje, aby Petržalčania nenechávali elektroodpad voľne na ulici. Neoprávnení zberači by ho mohli neodborne rozobrať a časti odpadu by mohli skončiť na čiernej skládke. Ak sa nepodarí prevziať nahlásený odpad do 14.00 h, je potrebné kontaktovať linku zberu na telefónnom čísle 0907 434 303.

Prečítajte si aj: