Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Petržalka o novinkách a zaujímavostiach informuje aj cez SMS

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Stačí sa len zaregistrovať na webovej stránke mestskej časti a vybrať si druh požadovaných informácií.

Bratislava 11. augusta (TASR) – O nových dôležitých či zaujímavých informáciách sa obyvatelia bratislavskej Petržalky dozvedia opäť o čosi rýchlejšie. Mestská časť totiž spustila SMS notifikáciu, vďaka ktorej bude samospráva informovať prostredníctvom SMS správ. Stačí sa len zaregistrovať na webovej stránke mestskej časti a vybrať si druh požadovaných informácií.

"Služba je skvelou možnosťou, ako sa rýchlo a pohodlne dostať k informáciám bez toho, aby ste ich museli prácne vyhľadávať na stránke či denne sledovať, čo sa v mestskej časti deje. Navyše tieto informácie sú pre obyvateľa doslova šité na mieru," priblížila Katarína Mrázová z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu.

O tom, aké informácie dostane občan do správy, rozhodne on sám. Môže si zvoliť napríklad správy zo svojho blízkeho okolia alebo si môže vybrať aktuality z kultúry, športu či zo života v samospráve. Dozvedieť sa môže o verejných vyhláškach či verejnom obstarávaní. Vybrať si môže z desiatich kategórií.

SMS notifikácia nie je jedinou novinkou samosprávy na webe. "Z kalendára podujatí sa dozviete, aké podujatia sa budú v Petržalke konať, pribudla informácia o tom, kto má v daný deň meniny, aby nikto nezabudol na svojich blízkych," podotkla Mrázová. Nezabúda sa ani na často diskutovanú tému autovrakov, občania sa tak dozvedia aj najnovšie informácie o nepojazdných autách vo svojom okolí. "Mestská časť aj do budúcna chystá ďalšie vylepšenia," dodala Mrázová.