Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Ihrisko v Petržalke na Markovej sa zmení na parkovacie miesta

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Prebudovanie bývalého ihriska si vyžiadali samotní obyvatelia z okolitých bytoviek. Spísali aj petíciu.

Bratislava 9. júna (TASR) – Zdevastované a roky nevyužívané ruiny detského ihriska na Markovej ulici v bratislavskej Petržalke by malo nahradiť 30 nových parkovacích miest. S prácami by sa malo začať v najbližších týždňoch, na jeseň by na novom parkovisku mala pribudnúť aj zeleň. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Prebudovanie bývalého ihriska si vyžiadali samotní obyvatelia z okolitých bytoviek. Tí pred časom spísali aj petíciu a projekt sa dostal do registra podnetov. Samotnej rekonštrukcii predchádzalo vysporiadanie pozemku s hlavným mestom, ako aj anketa medzi obyvateľmi v okolí spomínanej zničenej plochy zo strany miestnej samosprávy. V nej sa značná väčšina vyjadrila kladne za prebudovanie plochy na nové parkovacie miesta.

"Petržalka disponuje niekoľkými roky nevyužívanými asfaltovými plochami, ktoré by mohli obyvatelia použiť napríklad ako parkovacie miesta. Našou snahou je vrátiť týmto plochám zmysel," hovorí starosta Vladimír Bajan. V lokalitách, kde je akútny nedostatok parkovacích miest a kde to podmienky územne aj technicky umožnia, bude mestská časť postupne tieto plochy meniť na verejné parkoviská.

O možnosti prestavby niektorých nevyužívaných detských ihrísk na parkovacie miesta rokovali miestni poslanci po prvý raz už v roku 1999. Vtedy Petržalka evidovala 149 verejných detských ihrísk, pričom až 90 percent z nich boli zanedbané a neudržiavané. Poslanci sa uzniesli o ponechaní tretiny z nich s tým, že ich mestská časť postupne zrevitalizovala, sfunkčnila a vykonáva na nich pravidelnú údržbu, opravy a dopĺňa hracie prvky.