Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie čerpacej stanice v Bratislave

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel v nedeľu krátko pred 15. h do predajných priestorov čerpacej stanice, kde pod hrozbou použitia zbrane požadoval od jej zamestnancov vydanie finančnej hotovosti.

Bratislava 14. januára (TASR) – Polícia vyšetruje okolnosti nedeľného (13.1.) lúpežného prepadnutia čerpacej stanice na Rožňavskej ulici v Bratislave. Verejnosť žiada o pomoc. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel podľa doterajších informácií v nedeľu krátko pred 15. h do predajných priestorov čerpacej stanice, kde pod hrozbou použitia zbrane požadoval od jej zamestnancov vydanie finančnej hotovosti. "Zamestnanci z obavy o svoj život a zdravie odstúpili od pokladnice, z ktorej si následne neznámy páchateľ zobral 450 eur. S finančnou hotovosťou následne utiekol na doposiaľ neznáme miesto," spresnila Mihalíková. Počas lúpežného prepadnutia nikto neutrpel zranenie.

Policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže, za ktorý hrozí páchateľovi v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Po páchateľovi policajti intenzívne pátrajú. Verejnosť preto polícia vyzýva na spoluprácu. Akékoľvek informácie o osobe zachytenej na záberoch, ktorá by svojimi informáciami mohla prispieť k objasneniu lúpežného prepadnutia, môžu občania oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.