Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislava

Detskú online univerzitu dokončilo zo 709 študentov 378

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Zachar

Zaujímavosťou je, že najlepšie sa im študovalo v nedeľu a testy najčastejšie vypĺňali medzi 14.00 a 15.00 h.

Bratislava 8. októbra (TASR) – Prvú detskú online univerzitu dokončilo v tomto roku zo 709 študentov 378. Najviac študentov sa prihlásilo z Bratislavského, Prešovského a Košického kraja, pričom najčastejšie študovali v nedeľu. Taká je bilancia siedmeho ročníka prvej detskej online univerzity na Slovensku.

"Študenti boli nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech, Francúzska, Švajčiarska, Ukrajiny a Ruska. Tento rok študovalo viac chlapcov než dievčat. Zaujímavosťou tiež je, že najlepšie sa im študovalo v nedeľu a testy najčastejšie vypĺňali medzi 14.00 a 15.00 h," informovala Slávka Boldocká. Výhodou online štúdia je podľa slov Boldockej, že je kapacitne a priestorovo neobmedzené, pričom stačí mať počítač, tablet alebo mobil s internetom a chuť vzdelávať sa.

Deti počas celého leta videli záznam živej prednášky jedného z profesorov. "Tento rok prednášali odborníci napríklad z Vysokej školy múzických umení v Bratislave, Farmaceutickej, Prírodovedeckej a Filozofickej fakulty Univerzity Komenského, ale aj Prírodovedeckej fakulty Ostravskej univerzity či Fakulty architektúry Českého vysokého učení technického v Prahe. Deťom prednášal aj rektor Univerzity Karlovej v Prahe a bonusom bola úvodná videoprednáška profesorky z britského Oxfordu," priblížila Boldocká.

Študenti po prednáške cez online formulár vyplnili skúšobný test a diplom získali tí študenti, ktorí úspešne absolvovali aspoň šesť z deviatich testov. Z 378 detí, ktoré štúdium dokončili, získalo osem červený diplom.