Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Bratislava

SNS organizuje v Bratislave folklórny festival

Andrej Danko. Foto: FB

Prvý ročník Festivalu slovenských piesní a tancov sa uskutoční v sobotu 20. júna na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Organizuje ho Slovenská národná strana (SNS).

Bratislava 18. júna (TASR) - Prvý ročník Festivalu slovenských piesní a tancov sa uskutoční v sobotu 20. júna na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Organizuje ho Slovenská národná strana (SNS).

"V letnom období je mnoho folklórnych festivalov po celom Slovensku. Chýbalo nám však takéto podujatie v hlavnom meste. Preto sme sa rozhodli usporiadať prvý ročník Festivalu slovenských piesní a tancov v Bratislave, priamo v jej srdci. Je to príležitosť ukázať krásu našich ľudových tradícií nielen obyvateľom hlavného mesta a domácim turistom, ale aj zahraničným návštevníkom, ktorých v Bratislave v tomto období nebýva málo," povedal predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko.

Prvý ročník festivalu sa uskutoční v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí v sobotu od 13.00 do 16.00 h. Festival plánuje SNS organizovať každoročne v rôznych regiónoch Slovenska.

V hlavom meste vystúpi záhorácky folklórny súbor Slnečnica – Slunečník z Gajar, spevácka skupina Bystričan i folklórny súbor Technik. Národnostné menšiny bude zastupovať súbor Ruthenia s tradíciami Rusínov a súbor Grbarčieta, ktorý uchováva tradície chorvátskej menšiny na Slovensku. Čerešničkou na torte má byť na záver Ľudová hudba Miroslava Dudíka.