Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Tender na opravu trate od Špitálskej po Blumentál zrušili

Ilustračná snímka. Foto: TASR Marko Erd

Dopravca ju odhadoval na 2,8 milióna eur bez DPH. Tri firmy však predložili ponuky s cenami 3,27 milióna, 3,353 milióna a 3,350 milióna eur bez DPH.

Bratislava 11. októbra (TASR) – Dopravný podnik Bratislava (DPB) zrušil takmer trojmiliónový tender na opravu električkovej trate na Americkom námestí a Radlinského ulici v úseku od Špitálskej ulice po Blumentál. Tri firmy, ktoré sa do súťaže zapojili, boli ochotné zákazku realizovať za vyššiu sumu, než s ktorou počítal dopravca. Vyplýva to z oznámení zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Generálny riaditeľ DPB Martin Rybanský v oznámení o zrušení verejného obstarávania zapojeným firmám vysvetľuje, že podľa zákona môže DPB zrušiť tender, ak navrhované ceny v predložených ponukách sú vyššie ako predpokladaná hodnota zákazky. Dopravca ju odhadoval na 2,8 milióna eur bez DPH. Tri firmy však predložili ponuky s cenami 3,27 milióna, 3,353 milióna a 3,350 milióna eur bez DPH.

Dopravný podnik súťaž vyhlásil počas leta. Musel ju však zrušiť. Dôvodom bolo doplnenie technických špecifikácií a zníženie predpokladanej hodnoty zákazky. Cenu v zrušenej súťaži odhadoval na tri milióny eur bez DPH. Onedlho vyhlásil novú súťaž, kde cenu zákazky odhadoval na 2,8 milióna eur bez DPH.