Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Účastníci šiestich krajín v Bratislave hovoria o recyklácii odpadov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Cieľom projektu je zvýšiť povedomie mladých ľudí o potrebe recyklovania, akútne znižovanie odpadov a šetrenie prírodných zdrojov.

Bratislava 13. septembra (TASR) – V rámci vzdelávacieho projektu Erasmus+ sa v Bratislave v týchto dňoch zišli zhruba tri desiatky účastníkov zo šiestich krajín. Témou projektu je recyklácia a znižovanie odpadov. TASR o tom informovala Diana Jašeková z občianskeho združenia Youth for Equality, ktoré medzinárodný projekt organizuje.

"Cieľom projektu je zvýšiť povedomie mladých ľudí o potrebe recyklovania, akútne znižovanie odpadov a šetrenie prírodných zdrojov," priblížila Jašeková. Podujatie trvá do stredy 19. septembra. Účastníci budú prostredníctvom vzdelávacích metód a aktivít tvoriť rôzne výstupy. "Metódy a aktivity budú zahŕňať napríklad prácu v skupine, diskusie a debaty o recyklácii v určených EÚ krajinách, o stratégii 5R (odmietni, zredukuj, opätovne použi, recykluj, spáľ alebo skompostuj)," uviedla Jašeková. Ako ďalej doplnila, účastníci projektu sa dozvedia aj to, čo škodí a čo, naopak, prospeje životnému prostrediu, alebo si otestujú svoje vedomosti na ďalšie environmentálne témy.

Najdôležitejším výstupom bude vypracovanie kreatívnych plagátov, ktoré budú mať účel zvýšiť povedomie o recyklácii, znižovaní odpadov a ochrane životného prostredia. "Ďalším výstupom bude vyrábanie kreatívnych produktov z už použitého materiálu, aby si skúsili, ako sa dá použiť jeden materiál na výrobu niečoho nového. Nakoniec tieto výrobky spolu s plagátmi a získanými informáciami by sme chceli s účastníkmi prezentovať na verejnej akcii na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave v pondelok 17. septembra od 15.00 h," dodala Jašeková.

Projekt je podporený grantom Európskej komisie, keďže ide o program Erasmus+, a organizáciou Iuventa.