Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Bratislava

V Bratislave bude konferencia o živote bez odpadu

Na snímke nádoby na triedený odpad. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Uskutoční sa 5. mája v aule Ekonomickej univerzity v Bratislave a je určená pre širokú verejnosť, samosprávy aj tvorcov legislatívy o odpadoch.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Prvá celodenná slovenská konferencia o živote bez odpadu chce Slovákov nasmerovať k zníženiu množstva vyprodukovaného odpadu a jeho lepšiemu zhodnocovaniu. Uskutoční sa 5. mája v aule Ekonomickej univerzity v Bratislave a je určená pre širokú verejnosť, samosprávy aj tvorcov legislatívy o odpadoch.

"Možno si myslíte, že na to, aby ste dokázali zredukovať odpad, sa budete musieť obmedzovať, žiť v lese ako hipisák alebo si myslíte, že to bude stáť priveľa času a peňazí. Na podujatí Slovakia Going Zero Waste vyvrátime všetky mylné predstavy, ktoré možno o bezodpadovom živote máte," odkázala Slovákom Bea Johnson, autorka knihy Domácnosť bez odpadu a jedna z tvárí celosvetového hnutia Zero Waste.

Okrem nej na konferencii vystúpi 12 rečníkov v troch tematických blokoch - Bezodpadovosť v každodennom živote, Ako neplytvať jedlom a Cirkulárna ekonomika/Zero Waste v biznise. Počas prestávok medzi prednáškami na návštevníkov čaká množstvo aktivít, vrátane možnosti kompletných bezobalových nákupov a konzultačnej zóny, kde budú môcť prebrať s odborníkmi svoje otázky ohľadne bezodpadovosti na danú tému.